Tarttui haaviin keskustelu eräässä ruokaryhmässä makaronisalaatista, johon makaronit laitetaan keittämättöminä ja ne sitten yön aikana pehmenevät salaatin kastikkeesta. Siinä mielessä kiinnostaa kovasti, kun makaroni salaattien makaronit ovat melko helposti ihan liian lölleröitä minun makuuni. Että jospa tällä tavalla niiden rakenne säilyisi parempana…?
Luulen, että makaronisalaatissa voisi käyttää lähes mitä vaan aineksia, mutta pysyttelin pitkälti siinä, mikä on itselleni se tavallisin ja hyväksi havaittu.
Ainekset hieman reiluun litraan salaattia;
2 dl kuohukermaa
2 dl kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
1 rkl kuivattua tilliä
Mustapippuria
2 dl makaronia
250 g kinkkurouhetta
Noin 1 dl maissia
1 suolakurkku
Kerma vatkataan löysäksi vaahdoksi ja siihen sekoitetaan kermaviili sekä mausteet.
Kastikkeeseen lisätään pieneksi kuutioitu suolakurkku, maissi, kinkkurouhe sekä keittämättömät makaronit.
Salaatin annetaan tekeytyä kannellisessa astiassa yön yli jääkaapissa.
Ja toden totta! Makaronien koostumus on mainio! Ja varmaankin tillistä salaattiin tuli hieman uudenlainen kierre. Tosi hyvä kierre! 😋
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti