Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Solmeiltu pyyhepidike



Makrameesolmut ovat yhä opettelun alla ja yhä käytän näihin harjoitteluihini chunkymop-narua, joka on hieman haastavaa tuon narun löyhän kierteen vuoksi… Kyseinen naru toimii hienosti töissä, joissa lankojen päitä kammataan auki, mutta näihin minun harjoitelmiin se ei ole paras vaihtoehto. No onpahan sitten mukavampi työstää jotain nyörimäisempää materiaalia, kun tekee harjoittelun nyt vaikeamman kautta? 😅

Tämän työn ajatus lähti siitä, että koska keittiömme kaapeissa on kuppivetimet, ei vetimiin saa roikkumaan minkäänlaisia pyyhkeitä. Kun en liioin ole kelpuuttanut vielä mitään vastaan tulleita naulakoita tai reelinkejäkään, niin pyyhe on hakenut paikkaansa. Tai sitä paikkaa ei yksinkertaisesti ole. Josko tämä pieni käsityönä valmistuva tarvekalu poistaisi viimein tuon ongelman…?

Idean tähän pidikkeeseen löysin pinterestistä.

Vaikka itse kapine on melko olematon, tein tätä taas suurin piirtein koko päivän 🙄 Vaikka kuinka etsin selkeää ohjetta tarvitsemaani solmuun, en meinannut sellaista löytää ja nyörin sijaan olikin aivot solmussa. Lopulta mainioita kuvallisia ohjeita löysin Solmukas - sivulta.

Vino kohosolmu on tämän päätäni kiusanneen solmun nimi ja kuten jo mainitsin, ei se nyt ihan putkeen mennyt selkeistä ohjeista huolimatta. Mutta käytettävyys olkoon ratkaiseva tekijä.

Lisäksi käytin pidikkeessä kaksoistasosolmuja sekä leivonpääsolmuja narujen kiinnittämiseksi puurenkaaseen.

Kun tuo solmeiluosuus oli valmis, jouduin jotensakin kauan hakemaan oikeaa tapaa kiinnittää narut toisen pään puurenkaaseen. Se osoittautui yllättävän vaikeaksi. Yksi vaihtoehto olisi kai ollut rihmos, mutta halusin tästä tekeleestä suurin piirtein symmetrisen. Ja tulipahan opeteltua tuotakin tekniikkaa. Se voi jossain kohtaa olla taas tarpeen 😊


Pääteltävien narujen määrä luonnollisesti on tuplat, kuin mikä on lähtötilanteessa leivonpääsolmujen määrä, mutta symmetrisyys suurin piirtein toteutuu. Solmittuani narut pään puurenkaaseen päättelin ne työn sisään virkkuukoukun avulla.
 

Ensimmäiseksi pyyhepidikkeeksi ihan välttävä kötöstys. Siihen se istahti mukavasti uunin kahvaan ja kelpaa silmälle.

Seuraava on jo varmasti hieman parempi 😅





🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti