Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. heinäkuuta 2024

Virkattu vaunulelu - sydän ja rusetit

Virkattu vaunulelu on tämän tekeillä olleen vauvan tarvikesetin viimeinen osa.

Helistimessä ja vaappulelussa aiheena oli kauris, mutta irrallinen kauriin pää narussa killumassa ei tuntunut hyvältä ajatukselta. Niinpä tämä vaunulelu liittyy muihin tarvikkeisiin sävyjen toistamisen kautta, samoin kuin tuttinauha. Kuvioksi vaunuleluun valitsin rusetteja sekä saman mallisen sydämen, jota käytin tuttinauhassa.

Virkkaamiseen käytin Drops Safran lankoja sekä 3 koukkua.

Muut tarvikeet:

2 kpl heliseviä muovipalloja

2 kpl vaunukoristerenkaita

Venymätöntä narua

Puuhelmiä

Virkkasin sinisen sydämen siten, että tein kaksi pientä puolipalloa, jotka kiinnitiin ohuesti toisiinsa. Tämän jälkeen kiersin noita puolipallojen muodostamaa ovaalia sydämen kärkeä kohti, koko ajan tasaisesti kaventaen.
Valkoiset rusetit syntyivät suorakaiteen muotoisista kappaleista, joiden päät kiinnitin ompelemalla yhteen. Rusetin keskikohdan ”rutistin” ketjusilmukkanauhalla suppuun. Ompelin rusetin ylä- ja alareunat umpeen ja pujotin molemmin puolin puuhelmet rusetin sisään, jolloin se ei menetä pulleuttaan missään tilanteessa.


Helisevät pallot verhosin kiinteillä silmukoilla vihreään.

Pujottelin osat neulan avulla naruun ja sidoin narun päät renkaisiin. Ylijäävät narun päät pujotin piiloon helmiin. Jätin narun sen verran pitkäksi, että tarvittaessa lelun voi lyhentää omiin vaunuihin sopivaksi ja naru on solmittavissa kiinni uudestaan. 

Pieni ja sievä 🥰


 

🌸 Terveisin Susanna 🌸Ei kommentteja:

Lähetä kommentti