Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. tammikuuta 2023

Virkattu suorakaiteen muotoinen matto

 

Uuteen kotiin muuttaminen loi paineita myös mattorintamalle.

Pitkänomaisen pyykinhuoltotilan maton päätin toteuttaa harmaasta ontelokuteesta 10 koukulla.

Kaikissa saatavilla olevissa suorakaidemalleissa tuntui aloitussilmukoiden määrä olevan 55-60 silmukkaa ja tuolla silmukkamäärällä maton leveys olisi ollut ihan liian leveä. Lopulta päädyin tekemään maton hyvin yksinkertaisella mallilla, johon en sen kummempaa ohjetta tarvinnut.

Loin 30 ketjusilmukkaa. Käänsin työn siten, että ensimmäisen kiinteän silmukan tein 2.een silmukkaan kärjestä lukien. Virkkasin koko maton edestakaisin kiinteillä silmukoilla, molempien lankojen alta, jolloin tekstuuri on tiivis ja varsin yksinkertainen.

Koetin ensin tehdä tätä mattoa pylväistä ja muutaman illan ja noin puolentoista metrin jälkeen purin koko keksinnön. Pylväistä virkkaamalla lopputulos oli löyhähkö ja ulkonäkö ei vain miellyttänyt. Kiinteistä silmukoista tekemällä tämä oli hieman työläs, mutta mielestäni on järkevämpää tehdä työ loppuun kunnolla, kuin harmitella jälkikäteen.

Kun pituus oli sopiva, ryhdyin tekemän mattoon pitsimäistä reunusta. Halusin reunuksesta saman tyyppisen, kuin se on Lankavan ohjeella aiemmin tekemässsäni lumihiutaleen näköisessä matossa (tarinaa lumihiutalematosta luettavissa täältä). Tähän mattoon en kuitenkaan reunuksesta halunnut ihan noin massiivista, joten yksinkertaisin pitsiä aika reilusti.



Kokeilujen ja erehtymisten kautta sain sen lopulta oikeanlaiseksi.

Kaavio:

 Pyykinhuoltotilan maton koko pituus 200 cm ja leveys 65  cm.

Mielestäni varsin onnistunut ja tilaansa sopiva matto. 😊

Postausta muokattu 27.2.2023. Kaaviokuva vaihdettu.


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti