Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. tammikuuta 2023

Maalaisromanttiset verhokapat keittiöön

Uuteen kotiin muuttaminen on haikeaa ja kuitenkin niin ihanaa. Tunteiden vuoristoradan lisäksi muuttoon sisältyy kuitenkin paljon materialistisempiakin muuttujia. Kaikki tuntuu menevän uusiksi...mm. sisustus ja tekstiilit. Vaikka vanhaa on hyödynnettävissä, niin esim. olohuoneen ja keittiön ikkunat poikkeaa jo määrällisesti vanhasta niin paljon, ettei ikkunaverhoja niihin pysty monistamaan.

Nykyisen asunnon keittiössä minulla on kohtalaisen kapea, tason päällä oleva ikkuna. Uudessa kodissa taas on kaksi leveää ikkunaa tuuletusluukuilla, joista toinen on tason päällä ja toinen taas ei. 

Joten uusiksi meni nämä tekstiilit.

En oikein koskaan ole ollut pelkkien kappojen ystävä, mutta koska meillä on vielä neuvottelut kesken siitä, mihin kohtaan salusiinien kannakkeet asennetaan, päädyin pelkkiin kappoihin. Enshätään.

Etsiskelin maalaisromanttiseen henkeen sopivaa kuviokangasta. Ja sitten tottavie etsinkin. En yhtäkkiä osaa sanoa sitä tuntien määrä, jonka kulutin kangaskaupoissa, kivijaloissa ja netissä etsien oikeaa kangasta... Rupes jo pistämään vihaksi koko homma! Lopulta kuitenkin jossain nettikaupassa tuli vastaan harmaa pikkuruutuinen, ohut puuvillakangas, jonka kelpuutin tähän. Kaveriksi löytyi omasta jemmasta ihan tavallista valkoista lakanakangasta. Pitseistä kapeamman tilasin samasta kaupasta kuin ruutukankaan ja leveämmän hain paikallisesta kangaskaupasta.

Koska ikkunat ovat leveät, tein kapan kaksilevyisenä, eli leikkasin kankaista kaksi 30 cm korkeaa palaa, jotka yhdistin, eli kapan keskelle tuli sauma.

Saadakseni tarvitsemani, 3 metriä pitkän verhkapan, ompelin ensin yhteen kangaspalat mahdollisimman pienellä saumalla. Silitin saumat nurjalta puolelta auki.

Ompelin järjestyksessä (verhon yläreunaa lukuunottamatta) kaikki pitkittäissuuntaiset saumat ja käänteet ja ompelin pitsit paikoilleen. Tämän jälkeen tein käänteet verhojen päihin ja lopuksi ompelin verhon yläreunan taitteen. Yläreunan taitteen korkeus on 10 cm, jolloin siihen mahtuu tankokuja ja kujan yläpuolelle jää muutaman sentin ”röyhelö”.

Ylijääneestä ruutukankaasta ompelin vielä kaksi pientä sydäntä, jotka täytin vanutäytteellä ja kiinnitin kapan keskelle pitsinauhalla

Kyllä näillä verhoilla alkuun pääsee 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti