Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Ruokapöydän kannen uudistaminen

Olin alusta saakka haaveillut uuden kodin keittiöön Riviera Maisonin neliön muotoista ruokapöytää, jonka kansi on valmistettu ajopuusta. Vaikka tilaakin ruokapöydälle on, ei mitat menneet millään kohdilleen, kun mittanauhaa koetin ruokapöydälle varattuun tilaan sovittaa. 150cm pöydän kulmat tukkisivat tilaa liiaksi ja vaikeuttaisivat pöydän ympärillä liikkumista. Pienemmän pöydän ympärille taas mahtuisi liian vähän tuoleja, eikä se enää ajaisi asiaansa. 

Suunnitelmat meni siis uusiksi…

Ankaran nettiselailun jälkeen löysin eräästä kaupasta pyöreän pöydän 150cm halkaisijalla. Koska kuvien perusteella pöydässä oli hieman samaa luonnetta, kuin tuossa alun perin haaveilemassani, otin riskin ja tilasin sen.

Kun pöytä sitten saapui, kannen sävy oli jotain muuta, kuin kuvissa. Tietenkin 🙄 Väri oli kaukana harmaasta tai ajopuusta. Harmaa sen olisin suonut olevan. Pari viikkoa sitä katseltuani ja aikani itselleni valehdeltuani päädyin siihen, että pöytä ei tuollaisenaan nyt kyllä sovi meille.

Joten taas meni suunnitelmat uusiksi…

Etsiskelin kaiken maailman vippaskonsteja ja oikoteitä, kuinka olisin kannen haalistanut, mutta lopulta järki voitti ja kansi otettiin irti. Kannettiin se sitten autokatokseen hiottavaksi. Hiomista olin epäröinyt pääasiassa siksi, että pöydän kansi on valmistettu kierrätyspuusta ja siinä oli naulankantoja, koloja sun muita madonreikiä, joiden pelkäsin häviävän hiomalla.


Lakkapinnan hiominen ei lopulta ollut ihan mahdoton rasti ja kun hionta oli valmis, olin tyytyväinen, että siihen oli ryhdytty.

Vaikka kansi oli hiottuna varsin kivan näköinen; elävä ja aidon tuntuinen, en halunnut sen jäävän tuollaiseksi, koska mäntypuuna materiaali olisi kuitenkin ajan saatossa kellastunut, eikä se olisi taaskaan ollut hyvä.


Lakkasin kannen Helo Aqua 20 lakalla, jonka voi sävyttää kuultoväreillä. Sävyksi valitsin vaalean harmahtavan T3031. 
Tuote on himmeä, vesiohenteinen lakka ja sitä oli helppo ja miellyttävä käsitellä.

Ensimmäisen kerroksen jälkeen en ollut vielä täysin tyytyväinen sävyyn.


Toinen käsittely toi kanteen kyllin vaalean sävyn, jonka sitten jo hyväksyin. Eikä kolot, halkeamat ja madonreiät mihinkään hävinneet…



Etteikö tässä sitten passaa aamukahveja juoda 🥰 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti