Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Tiikeribrowniet

 

Tämä leivonnainen on brownien ja blondien sekoitus, jonka leikkauspinta muistuttaa tiikerikakkua, joten tiikeribrownie lienee oikeutettu nimi.

Seuraavalla ohjeella saa 30x30 kokoisen leivonnaisen.

Brownien ainekset:

150g maitosuklaata (tai tummaa suklaata)

125g voita

1,5 dl ruokosokeria

3 kananmunaa

100 g mantelirouhetta tai krokantteja

Suklaa ja voi sulatetaan kattilassa koko ajan sekoittaen. Sulaan seokseen lisätään sokeri ja munat ja sekoitetaan seos tasaiseksi. Lopuksi taikinaan lisätään jauhot ja mantelirouhe.

Blondien ainekset:

200g valkosuklaata

100g voita

1,5 dl sokeria

3 kananmunaa

1 tlk ranskankermaa

2 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniliinisokeria

Suklaa ja voi sulatetaan kattilassa koko ajan sekoittaen. Sulaan seokseen lisätään sokerit, munat sekä ranskankerma ja sekoitetaan seos tasaiseksi. Lopuksi taikinaan lisätään jauhot.

Brownietaikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi. Päälle kaadetaan blondietaikina. Vaalean taikinan ei tarvitse peittää tummaa taikinaa kokonaan, vaan tummaa taikinaa voi jäädä näkyviin pinnalle. Lopuksi vedellään esim. veitsenkärjellä tai lusikalla raitoja taikinaan, jolloin pintaan syntyy marmori-, eli tiikerikuvio.


Leivonnaista paistetaan n. 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa keskitasolla. Jos pinta alkaa tummumaan, voi sen peittää foliolla paiston loppuajaksi.

Valmis levy leikataan sopivan kokoisiksi ruuduiksi.

Säilyy mainiosti myös pakastettuna. 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti