Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 3. toukokuuta 2021

Ruusuin somistettu kolikkokukkaro virkaten

Tein tämän kukkaron rungon jo vuosi sitten, enkä silloin ajatellu, että kolikoiden käyttö tulisi vallitsevan tilanteen takia vähenemään vielä entisestään... Eli eipä taida olla mitään takeita siitä, onko tälle kukkarolle ikinä varsinaisesti kolikkokukkarona käyttöä. Mutta söpöhän siitä tuli, vaikka ei niin kovalla käytöllä olisikaan. 

Kukkaron pohja virkataan kehyksen kokoiseksi. Lisäykset tein saman ohjeen mukaan, kuin aiemmin virkkaamassani sammakkokukkarossa. Virkkaukseen käytin kolmosen koukkua ja ylimääräiseksi jääneen kerän lopun Novitan soma-lankaa.



 Jatkoin kierroksia ilman lisäyksiä niin kauan, että pussukka tuntui sopivan korkuiselta. Kierroksia tähän kukkaroon tuli 18.

Pussukan kiinnitin kukkarokehykseen ompelemalla.

Pieniin ruusuihin virkkasin ketjusilmukkanauhaan lenkkejä ja rullasin nauhan kukaksi samalla ommellen sen alaosastaan yhteen. Ruusut kiinnitin kukkaron suulle neulomalla.

 

Lehdet tein myös hysin yksinkertaisella kaavalla ja kiinnitin ne kukkien alle niinikään ompelemalla. 

Kokonaisuus näytti vielä jotankin valjulta, joten kirjoin pieniä "mimosapalleroita" epäsymmetrisiin ryhmiin kukkien ja lehtien väliin. Pallerot tein yksinkertaisesti tekemällä solmun tiukasti langan tyveen ja siirtymällä takakautta aina seuraavaan kohtaan. 

Kiinnitin vielä pienen "hand made"- korun pilkistämään ruusun alta. 

 

Tämä saattaakin olla äitienpäivälahja ihan itselleni. 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti