Skonssit ovat mukavia ja suhteellisen nopeasti leivottavia teeleipiä, joiden makeatkaan versiot eivät kuitenkaan ole yltiömakeita. Jos ei sitä vierasvaraa satu pakastimesta löytymään, skonssit korjaavat asian ja ovat sopiva tarjottava vaikka päiväkahville tai iltateelle.
Lisäsin näihin skonsseihin vadelmia. Niiden lisääminen taikinaan oli mielestäni hieman hankalaa niin, että niitä osuisi tasaisesti jokaiseen leivonnaiseen ja siksi painelin ne yksitellen leikattujen kakkusten päälle.
Ainekset n. 12 skonssiin;
5,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Ripaus suolaa
100g voita
1 prk (200g) kermaviiliä
1 kananmuna
n. 2 dl pakastevadelmia
Maitoa voiteluun
Kuivat ainekset sekoitetaan yhteen ja voi nypitään jauhoihin. Muna ja kermaviili sekoitetaan jauhoihin ja ainekset sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.
Taikina levitetään jauhotetulla alustalla n. 2,5 cm paksuksi levyksi. Levystä painellaan kakkusia pyöreällä muotilla (tai lasilla). Kakkusiin painetaan vadelmia ja ne nostellaan leivinpaperin päälle pellille. Ennen paistamista kakkuset voidellaan maidolla.
Skonsseja paistetaan 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti