Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. toukokuuta 2021

Vadelmaskonssit

 Skonssit ovat mukavia ja suhteellisen nopeasti leivottavia teeleipiä, joiden makeatkaan versiot eivät kuitenkaan ole yltiömakeita. Jos ei sitä vierasvaraa satu pakastimesta löytymään, skonssit korjaavat asian ja ovat sopiva tarjottava vaikka päiväkahville tai iltateelle.

Lisäsin näihin skonsseihin vadelmia. Niiden lisääminen taikinaan oli mielestäni hieman hankalaa niin, että niitä osuisi tasaisesti jokaiseen leivonnaiseen ja siksi painelin ne yksitellen leikattujen kakkusten päälle.


Ainekset n. 12 skonssiin;

5,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

1tl soodaa

Ripaus suolaa

100g voita

1 prk (200g) kermaviiliä

1 kananmuna

n. 2 dl pakastevadelmia

Maitoa voiteluun


Kuivat ainekset sekoitetaan yhteen ja voi nypitään jauhoihin. Muna ja kermaviili sekoitetaan jauhoihin ja ainekset sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.

Taikina levitetään jauhotetulla alustalla n. 2,5 cm paksuksi levyksi. Levystä painellaan kakkusia pyöreällä muotilla (tai lasilla). Kakkusiin painetaan vadelmia ja ne nostellaan leivinpaperin päälle pellille. Ennen paistamista kakkuset voidellaan maidolla.

Skonsseja paistetaan 225 asteessa n. 15 minuuttia.


Parhaimmillaan skonssit ovat tuoreina. 
Makeiden skonssien kaveriksi sopii kermavaahto.😋






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti