Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 14. toukokuuta 2021

Suklaapelti

 

Suklaapelti - Mokkapalat. Sama asia. Itselläni kyseinen resepti on taas vuosikymmenten takaa ja kulkenut sieltä asti suklaapellin nimellä.

Tämä onkin aika muhkea piirakka ja taas kerran; suuri määrä valmistuu melko vaivattomasti.

Ainekset (50cm uuni);

4 munaa

4kkp sokeria

2kkp maitoa

4 tl leivinjauhetta

6kkp vehnäjauhoja

4tl vaniliinisokeria

2 rkl tummaa kaakaota

300g voita 

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Sulatettu ja hieman jäähdytetty voi sekoitetaan munavaahtoon. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja jauhoseos sekoitetaan munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa.

Taikina levitetään tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.

Pohjaa paistetaan uunin keskitasolla 175 asteessa n. puoli tuntia.

Kuorrutuksen ainekset;

 120g voita

6 dl tomusokeria

8rkl kahvia

2 rkl tummaa kaakaota

4 tl vaniliinisokeria

Voi sulatetaan ja siihen lisätään tomusokeri, kaakao, vaniliinisokeri sekä kahvi ja kuorrute sekoitetaan tasaiseksi massaksi. 

Pohjan annetaan jäähtyä niin, että lämpö ei sulata kuorrutusta. 

Levitän päällisen aina pohjan ollessa vielä pellillä. Näin nestemäisen kuorrutteen saa paremmin pysymään sille tarkoitetulla alueella, eikä se valu pohjan reunoilta yli. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että paloiksi leikkaamisenkin pitää tapahtua siinä pellillä (jos ei ole sellaista kahdesta osasta koostuvaa "levitettävää" peltiä), koska poistettaessa kuorrutettua pohjaa pelliltä, kuorrutus saattaa halkeilla ja ulkonäköhän siinä  kärsii...

Kuorrutuksen levittämisen jälkeen ripotellaan vielä pehmeän kuorrutteen päälle nomparellit tai muut koristeet. 


Tapaan pakastaa suklaapellin rasioihin valmiina määräpaloina. Sitten on helppo ottaa tarvitsemansa määrä ja sulatella kahvipöytään. Sulatus onnistuu nopeasti huoneenlämmössä. 

Ihanaa makeaa ja nostalgista herkkua! 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti