Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Susujäätelö


 Eihän jäätelölitra montaa rahaa maksa kun sen kaupasta valmiina ostaa, mutta itse tehdyssä jäätelössä on omat etunsa. Itse tehdessä mausteet voi määritellä täysin omien mieltymysten mukaan ja kyllä tämän jäätelön pehmeys ja maku tuntuu juuri niin hyvältä, kuin itse tehdyssä vaan voi tuntua. Eikä sen tekeminen ole edes työlästä.

Tarvittavat ainekset eivät ole saavuttamattomissa ja vaikka ensin vierastinkin esim. glugoosisiirapin käyttämistä, niin juuri se on ainesosa, joka estää hileisen jäätelön syntymisen ja siksi se on ehdoton osa minun jäätelöä.

Ainekset n. 1 litraan jäätelöä;

5 dl kermaa

1 tölkki (397g) kondensoitua maitoa

1/2 dl glugoosisiirappia

2 tl vaniliinisokeria

Susupaloja oman maun mukaan

Suklaakastiketta

Kerma vaahdotetaan ja mukaan lisätään kondensoitu maito sekä siirappi ja vaniliinisokeri. Massaa sekoitetaan vielä niin, että se kuohkeutuu ja kangistuu. 

Susut pienitään pieniksi paloiksi ja sekoitetaan massaan (osa jätetään pinnan koristeluun). Massa siirretään kannelliseen astiaan ja pintaan vedellään muutama plöräys ja viiva suklaakastiketta. Suklaakastiketta sekoitellaan kevyesti nostellen massan joukkoon, jolloin se sekoittuu osin syvemmälle, mutta pintaan jää vielä kauniita suklaakuvioita. 

Lopuksi ripotellaan pintaan susupalamurskaa. 

Astian kansi suljetaan ja annetaan jäätelön jähmettyä pakastimessa mieluusti seuraavaan päivään.

Jäätelö on valmista ja NIIN herkullista! 😋




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti