Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. toukokuuta 2021

Kaulahuivi virkaten

Virkkasin aiemmin hartiahuivin, jonka värit sopivat keskenään niin kivasti yhteen, että ajattelin tehdä itselleni samoilla väreillä kaulahuivin. Puuvillaiselle hartiahuiville kun ei itselläni tarvetta niinkään ole ja virkattua koristeellisempaa kaulahuivia en ole ikinä omistanut. 

Koetin saada huivin muodon sellaiseksi, että pituus riittää huivin kiertämiseen kaulan ympäri, huivin kuitenkaan olematta liian leveä leuan alla.


Aloitin huivin virkkaamisen keskeltä. Väriä vaihdoin aina, kun itsestä siltä tuntui. Valmista mallia minulla ei tähän ollut, mutta kierrokset etenivät suurin piirtein alla olevien mallien mukaisesti;


Virkkaaminen aloitetaan tekemällä 7 ketjusilmukan lenkki. 2. kierros on ensimmäiseen ympyrään liitetyt 3 lenkkiä, jotka ovat yhdessä kolmion ”tyvi”.

Käänteissä on aina 4 silmukkaa + pylväs / 4+4 pylvästä.
Yläkulmassa on aina p + 2kjs + p

Kuvion neliöt on aina joko p+kjs ja suuret neliöt p + 5 kjs. Pylväitä tulee suorilla osilla aina edellisen kierroksen silmukoita vastaava määrä.

M - kuviot tarkoittavat sitä, että joka toinen väli on p + 5 kjs ja joka toinen väli 3 kjs + ks + 3 kjs + p ja seuraavalla kierroksella kuviot tehdään aina päinvastoin.


Kierroksen 26 kiinteät silmukat on virkattu takakautta.

Kierroksen 28 pylväsryhmien väliin piirretty pitkä pylpyrä on 1 kjs. Kyseinen silmukka jää edellisen kierroksen pylväsryhmän taakse.

Kierroksen 29 pitkä ongenkoukun muotoinen kuvio on pylväs, joka virkataan kierroksen 26 pylväsryhmän keskimmäisen pylvään takaa.


Huivin kärjissä kääntyessäni sekä keskikohdassa painotin sitä, että huivin koko pystysuunnassa ei kasva liikaa, mutta saisin siihen kuitenkin kylliksi pituutta vaakasuunnassa. Tein myös ylimääräiset ”pidennykset” huivin reunoille, että saisin pidettyä kasassa tuon ajatuksen huivin pituudesta vs. sen korkeus. Nämä levennykset tuli melkolailla huivin loppuosaan, että huivin roikkuvat päät pysyisivät mahdollisimman kapeina.


Hieman arasti aloitin huivin kuvioinnin ja vasta loppupäässä huomasin, että kuviointi olisi voinut alusta lähtien olla kolmiulotteisempaa pelkkien ruutujen ja raitojen sijaan. Mutta toisaalta, kuviot eivät käytettäessä välttämättä edes erotu alkupäästä.


Lopuksi kiersin huivin kiinteillä silmukoilla ja ”ulkoreunat” koristellen nirkoilla. Nirkoilla sain huiviin vielä sellaista tietynlaista herkkyyttä, jota siihen kaipasinkin. 👌










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti