Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Inkiväärishotti - terveydeksi!

Tulevan kirurgisen operaation vuoksi minun piti lopettaa omega-rasvahappovalmisteen käyttö. Kuulemma omega ohentaa verta jotensakin niin, että leikkauksessa voi aiheutua ongelmia.

Omega on silti hyvinvoinnilleni ja suoraan sanottuna kivuttoma(mma)lle elämälle lähes välttämättömyys. 15 vuoden takaisen synnytyksen jälkeen niveleni eivät ole palautuneet ennalleen ja varsinkin suurissa nivelissä esiintyy satunnaisesti kipuja etenkin levossa ja levosta liikkeelle lähtiessäni. Tarkoitan suurilla nivelillä kyynärpäitä, ranteita, polvia ja lonkkia. 

Nyt piti siis ottaa käyttöön tuo ”vaihtoehtolääke”. Suorastaan pelkäsin, että kuinka pärjään sen muutaman kuukauden ajan, kun omegat on kiellettyjen listalla, mutta äitini muistutti inkiväärin tehosta ja koska aiemminkin olen tätä shottia kokeillut, lähti ajatus sitten siitä 🤩

Ainekset;

1,5 litraa vettä

2 keskikokoista sitruunaa

n. 200g tuoretta inkivääriä

3 reilua tl hunajaa


Vesi kiehautetaan ja siivuttu sitruuna sekä (kuorittu ja) raastettu inkivääri lisätään nesteeseen. Keitellään n. 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä niin, että keitos ei enää kiehu. Inkiväärin voisi raastaa kuorineenkin, mutta juomasta tulee todella kauniin väristä, kun sen kuorii ennen raastamista.


Tapaan lisätä hunajan tässä vaiheessa, että saan sen vaivatta liukenemaan kuumaan nesteeseen. 3 tl ei varsinaisesti vielä makeuta juomaa, eikä ole välttämätön aines. Kattila nostetaan liedeltä ja peitetään kannella. Annetaan keitoksen hautua kannen alla niin kauan, että se on jäähtynyt. Jäähtynyt neste siivilöidään.

Juomaa säilytetään jääkaapissa.

Aamuisin kietaisen huiviin tätä juomaan n. 1 dl:n. Siinä on kyllä tehokas silmien avaaja puhumattakaan sen vaikutuksesta niveliin 😊






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti