Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Veikeä sammakkokukkaro virkkaamalla


Ostin pari kukkarokehystä siinä toivossa, että joskus olisi aikaa tehdä niihin virkkaamalla kukkarot... Näitä kukkaroita kun olen jossain virkkausryhmissä kovasti ihastellut. Kun sitten niitä kehyksiä käsissäni pyörittelin, en vaan saanut sille mitään, että kaareva kehys oli het valmiiksi kuin sammakon suu. Kokeilin sitä sammakkoa siihen ympärille sitten rakentaa.

En tiedä, oliko aivan järkevää aloittaa tämän tyylinen kirjovirkkaus ihan tällaisella työllä, mutta näin tässä nyt kävi...

Lankana käytin Camilla puuvillalankaa ja koukku 3. Työ toteutetaan kiinteillä silmukoilla.

1 krs. Aloitin vihreällä langalla tekemällä kiristettävän silmukan, johon tein 8 kiinteää silmukkaa
2 krs jokaiseen kiinteään silmukkaan 2 ks
3 krs joka toiseen kiinteään silmukkaan 2 ks
4 krs joka 3. kiinteään silmukkaan 2 ks
5 krs joka 4 kiinteään silmukkaan 2 ks
6 krs joka 5 kiinteään silmukkaan 2 ks

Kierroksia lisäsin spiraalimaisesti, ettei kukkaroon syntyisi saumaa.

Kierroksia jatketaan samalla tyylillä silmukoita  lisäten niin kauan, että syntyneen ympyrän koko vastaa aukaistua kukkarokehystä.



Tämän jälkeen jatketaan virkkaamista ilman lisäyksiä. Itse tein näitä "tyhjiä kierroksia" 5, ennen kuin aloitin kuvion virkkaamisen. Kuvion tein suurin piirtein oheisen kaavion mukaan. Lankoja kuljetin työn takana.



Kun kuvio oli valmis ja kukkaro oli sopivan kokoinen pituus suunnassa lopetin työn ja päättelin langan.

Oikeastaan tämä työ eli ja kasvoi koko ajan, kun sitä tein. Kun huomasin kirjovirkkauksen nurjan puolen suttuisuuden, päätin tehdä kukkarolle vuorin ja jotenkin sen väriksi valikoitui punainen, vaikka en ihan varma ole, onko sammakon suu ihan punainenkaan...

Vuori virkataan samalla kaavalla kuin päällysosa, mutta vuorin ympärys saa jäädä n. 15 kiinteää silmukka pienemmäksi kuin päällinen. Vuorta kannattaa sovitella kukkaron sissään, niin sille sopiva koko selkiää parhaiten. Langoissa ja virkkauskäsialassa olevilla eroilla kun on varmasti tähän sovitukseen vaikutusta.

Kitalaen kohtaan jätin viiden silmukan aukon, johon vuorin valmistuttua virkkasin "kitalakikielen". Vaikka tästä oon jo ihan varma, ettei sammakoilla taida tällaisia olla. Kun vuori oli sopivan kokoinen, lopetin työn ja päättelin langan. Kitalakikielen virkkasin niin, että ensimmäiselle kierrokselle loin silmukoita 10, eli sen mukaan, kun olin niitä aukon kohtaan tyhjäksi jättänyt. Sen jälkeen lähdin kiertämään pientä nyppylää spiraalimaisesti ja kavensin jokaisen silmukan, kunnes yksi silmukka oli jäljellä. Päättelin langan vuorin nurjalle puolelle.



Kielen tein kuuden silmukan levyisenä edestakaisin virkaten. Kielen aloituskohdan määritteli kitalakikielen kohta ja kieli alkaa aika syvältä sammakon suusta. Kielestä tein niin pitkän, että sen sai käärittyä rullan näköiseksi. Rullan neuloin kielen päättelylangalla paikoilleen tehden pieniä pistoja kielen sivuun.



Neuloin päällysosan ja vuorin kiiinni toisiinsa ja sen jälkeen kiinnitin pussukan kukkarokehykseen ompelulangalla.

Aika veikeä sammakko tästä kyllä lopulta tuli! 😃




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti