Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 25. toukokuuta 2020

Tuunattu postilaatikko


Ajatus lähti siitä, että halusin ovenpieleen postilaatikon, johon voisin istuttaa kukkia ja vaihdella niitä aina kauden mukaan. Tarkoituksena lisätä nimitaulun kohtaan kauniisti tekstaten TERVETULOA

Kun se siinä sitten tönötti kukkinensa, mietin miten iloinen näky olis postilaatikko, jossa olisi kukkia tai vaikka maalaismaisema kyljessä...


Pohjana siis vanha peltinen ja ruostunut postilaatikko. Maalina Hammerite; maali, jonka voi maalata ruosteen päälle, kunhan kaikki irtonainen aines on poistettu ja pinta hiottu ja puhdistettu. Hiekkapuhallusta ei tarvita.

Ensin kokeilin maalata pari kukkakoristeista laatikkoa, joiden taustaksi maalasin vanhan näköistä lautakuviota.

 


 

Testasin sitten myös sen hempeän niittymaiseman, joka mielessäni oli alusta asti vilkkunut... Hammerite ei taivu parhaalla mahdollisella tavalla tällaisiin maalauksiin, mutta kun löytää sen oikean tekniikan ja antaa vähän anteeksi, lopputulos on kokonaisuutena varsin viehättävä.


Jokainen laatikko on omalla tavallaan kaunis. Tai ainakin persoonallinen. Ja ainakaan näin maalla, kun postilaatikot usein on yksittäin, ei riko kirjoittamattomiakaan sääntöjä, jos oma postilaatikko on astetta yksilöllisempi.

Mun pää on täynnä ideoita näistä. Vielä kun vaan joku päivä ehdin ne kaikki toteuttaa... 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti