Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 28. toukokuuta 2020

Ruusuisia unelmia saviruukkuihin


Ihan tavalliset saviruukut muuttuvat romanttisiksi ja elämää nähneen näköisiksi kalkkimaalin, krakerointiaineen ja decoupagelakan avulla. Tekniikka on pitkälti sama, jota käytin aiemmin tarjotinta ja naulakkoa tuunatessani. Testiin meni nyt kaksi eri kokoista vanhaa saviruukkua, joissa oli suuaukolla kohokuviointia.

Puhdistetut ruukut maalasin ensin vaaleanpunaisella kalkkimaalilla. Maalin kuivuttua levitin krakeerausainetta ruukkujen pintaan. Krakeerausainetta en levittänyt kaikkialle, vaan ainoastaan 2-3 eri kohtaan ympäri ruukkua, epäsymmetrisesti ja jonkinlaista ”luonnollista” vanhentumista mukaillen.


Kun krakeerausaine oli kyllin kuivaa maalasin purkit kauttaaltaan valkoisella kalkkimaalilla. Maalipinnan kuivuttua hioin kaikki epätasaisuudet pois 240 hiomapaperilla ja tein hiomalla pintaan keinotekoisesti kulumisen jälkiä. Osin valkoisen maalin ja hiottujen kohtien alta kuultaa alempi vaaleanpunainen maali ja osin saviruukun pinta.


Hiottuun pintaan kiinnitin decoupagelakalla sopivia serveteistä leikkaamiani ruusukuvioita. Pikkuruukun reunoille kuvia mahtui kaksi ja isompaan ruukkuun kolme. Lopuksi lakkasin koko ruukun ulkopinnan mattalakalla.

Suoraan ruukkuihin ei kannata istuttaa mitään, koska huokoinen savi imee kosteutta, eikä maalattu pinta yleensä pysy sitten pidemmän päälle hyvänä. Ruukut sopivat siis paremminkin suojaruukuiksi. 


Ihana kesä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti