Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Pilvenhattarat kanaverkosta




Jossain ravintolan katossa näin kanaverkosta tehtyjä pilviä ja ne olivat jotenkin uskomattoman ”oikean” näköisiä. Sellaisia läpikuultavia ja kevyitä hattaroita. Koetin sitten taitella itse sellaisen. 

Alkukankeuden jälkeen taittelu ei sitten ollut edes kovin vaikeaa... 

Asetin kanaverkon kaksin kerroin ja sivuleikkureilla verkon lankoja katkaisten pyöristin kaikki kulmat. Kulmien pyöristys ei ole ihan millin tarkkaa. 

Tämän jälkeen sidoin ja kääntelin saumakohdat niin, että puoliskat pysyivät tukevasti kiinni toisissaan, eikä irtonaisia langanpätkiä enää erottunut saumoissa.


Ensin liitoskohta näytti jotenkin vahvalta ja erottui muka liikaa, mutta kun pilven muhkurat saa muotoiltua verkkoon, ei sauma haittaa enää silmää. 

Kun puoliskat on paikoillaan, aletaan verkkoa venyttelemään ja muotoilemaan niin, että siihen tulee epäsymmetrisiä ja pyöreitä muhkuroita ja poimuja. Niiden kanssa ei kovin helposti voi liioitella.


Lopuksi maalasin pilvet spraymaalilla.

Läpinäkyvän materiaalin vuoksi eri työvaiheista ei oikein saanut järkeviä kuvia, joista olisi selkeästi erottunut tilanne. Niinpä kuvani keskittyvät valmiisiin pilviin.


Jos lapseni olisi pienempi, voisin lastenhuoneen kattoon köykäisesti tällaisia ripustaa, mutta teinipoika ei näistä innostunut niin kuin äiti. Niinpä ripustin pilvet terassille, pöydän ylle. 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti