Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Pikamunkit


Pikamunkit ovat jokavuotinen vapun välttämättömyys. Ensinnäkin, munkit yleisesti maistuvat vapulta, mutta myös näiden munkkien helppous innostaa niitä valmistamaan. 

Ainekset;

5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita sulatettuna

Paistamiseen rasvaa tai öljyä.

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Maito, munat ja sulatettu voi lisätään jauhoseokseen ja ainekset sekoitetaan nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Paistamiseen voi käyttää esim. öljyä tai paistorasvaa. Itse käytän rypsiöljyä. Rasva kuumennetaan 180 asteiseksi ja taikinasta nostellaan kuumaan öljyyn ruokalusikalla nokareita. Munkkeja paistetaan niin kauan, että ne ovat molemmin puolin kauniin ruskeita.


Munkeista tulee hieman epätasaisia palluroita. 


Paistamisen jälkeen munkit nostetaan esim reikäkauhalla talouspaperin päälle, jossa saadaan ylimääräinen rasva valutettua pois. Lämpimät munkit pyöritellään hienossa sokerissa. 

Parhaimmillaan munkit ovat tuoreina. 😊







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti