Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 5. huhtikuuta 2021

Vadelman ja sitruunan makuinen juustomoussekakku

 Tapaan usein tehdä juusto- tai moussekakut ihan käsivaralla, ilman sen kummempia ohjeita. Maun määrittelee lähinnä se, mitä kaapista juuri sillä hetkellä sattuu löytymään.

Pääsiäiseksi halusin tehdä riittoisan ja raikkaan kakun ja inspiraationa oli halvennuksesta ostamani vadelmatuorejuusto sekä itse tehty sitruunatahna.


Ainekset:

Pohja

300g kaurakeksejä

100g voita

 

Päällys

6 dl kermaa

2 prk vadelmatuorejuustoa

200g valkosuklaata

6 liivatelehteä

0,5 dl sitruunamehua

2 prk creme fraichea

1 dl sokeria

3 dl lemoncurdia

 

Sulatettu voi ja murskatut keksit sekoitetaan yhteen ja painellaan voipaperilla alustetun irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle. Murut vain painellaan kevyesti tasaiseksi esim. lusikalla eikä niitä painella kovin tiiviiksi, että kakun leikkaaminen olisi sitten vaivatonta myös pohjan osalta.

Kerma vatkataan vaahdoksi ja suklaa sulatetaan. Vadelmatuorejuusto pehmennetään esim. haarukalla niin, että se on helppo sekoittaa tasaisesti kerman joukkoon. Liivatelehdet pehmennetään ohjeen mukaan kylmässä vedessä jonka jälkeen ne sulatetaan pieneen määrään lähes kiehuvan kuumaa sitruunamehua. Kermavaahto, tuorejuusto ja ranskankerma sekoitetaan keskenään. Mukaan lisätään jäähtynyt liivateseos ja valkosuklaa, molemmat ohuina nauhoina kaataen ja koko ajan massaa sekoittaen.

Massa levitetään keksimurujen päälle. Sitruunatahnaa lämmitetään sen verran, että siitä tulee juoksevampaa. Noin 1/3 sitruunatahnasta levitellään lusikallisina kermamassan päälle ja sen jälkeen painellaan satunnaisesti ja hissuksiin esim. veitsen kärjellä kakun massaan viiruja / vuokaa myötäilevää ympyrää , jolloin sitruunatahnaa painuu kakun sisälle, mutta se ei kuitenkaan sekoitu täysin kermamassaan. Loput sitruunatahnasta levitellään tasaiseksi kakun pintaan ja painellaan syvemmälle em. tavalla niin, että vadelmamoussea vastavuoroisesti nousee kakun pintaan.

Kakun annetaan hyytyä kylmässä seuraavaan päivään (varman päälle 😊).

Käytän usein pelkästään suklaata kakkujen hyydyttämiseen, mutta se makeuttaa kakkuja melko lailla, joten nyt kun halusin kakusta vähän raikkaamman ilman yletöntä makeutta, käytin hyydyttämiseen myös liivatetta. Kakun voi tehdä siis myös ilman liivatetta lisäämällä suklaan määrää niin paljon, että se hyydyttää kakun, mutta näin kermaisessa kakussa suklaan määrä olisi ollut jokseenkin valtava ja siksi jätin sen väliin.

 


Kakku on ihanan raikas ja kevään makuinen. 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti