Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Mustikka - juustokakkumuffinssit


Mustikan ja juustokakun kombo tyyrättynä maistuvan muffinssin sisään 😋 Nämä muffinssit ovat ehdottomasti yksi suosikeistani! Alkuperäinen resepti on vadelma - juustokakkumuffinssinnohje Blogista makeaa murmelin täydeltä. Marjaksi muutin siksi mustikan, koska projekti - ”pakastimen tyhjääminen ennen syksyä” on yhä käynnissä.

Vaikka yleensä aina tuunaan ja soveltelen resepteissä omiani, tätä reseptiä ei ole ollut tarve muuttaa miksikään. Ainoastaan juuston määrään olen tehnyt muutoksen, kun alkuperäisessä reseptissä puhutaan philadelphia-juustosta ja 200g määrästä. Tuossa meidän ruokakaupassa kyseinen juusto myydään 175g:n rasiassa, joten hukkia välttääkseni olen pyöristänyt tuon 200 grammaa 175 grammaan. Ja toimii näinkin.
Minä en 12 muffinssin takia tapaa uunia lämmittää ja siksi teen taikinan tuplana. Tästä määrästä tosin tulee n. 30 suhteellisen hyvän kokoista muffinssia.

Ainekset;

250 g voita
5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
4 munaa
8 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl kermamaitoa
n. 200 g mustikoita
Juustotäyte;
350 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja sekaan lisätään munat yksitellen vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja lisätään taikinaan vuorotellen kermamaidon kanssa. Täytteen aineet sekoitetaan tasaiseksi massaksi.
Muffinssivuoat asetellaan muffinssipellille ja ne täytetään n. puolilleen taikinalla. Mustikat (n 8-12 kpl / vuoka) painellaan taikinan sisään. Taikinan ja mustikoiden päälle laitetaan kerros juustotäytettä.


Muffinsseja paistetaan 175 asteessa n. 25 minuuttia.


Ihanan kuohkeita ja maistuvia muffinsseja 😋







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti