Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Palloilla tuunattu havukranssi


Kransseja rakentelen joka vuodenaikana ja jokaiseen juhlaan. Syksy ja joulunaika on kuitenkin hieman spesiaalimpaa kautta ja tapaan tehdä havuista ovikransseja höystettynä monin eri tavoin. Ja vuosittain jokin tietty tyyli nousee omaksi suosikiksi. Tänä vuonna se juttu on yksinkertaiseen havukranssiin lisätyt pienet kuusenpallot ja koristenauha. Pallojen värilläkään ei ole suurta merkitystä, koska taustalle sidotut oksat antavat luonnollisen ja rauhallisen taustan hieman prameileville palloille.


Kranssi sidotaan normaaliin tapaan; pohja tehdään pajusta ja pintaan sidotaan halutut materiaalit. Sidontalankana on vihreä tai ruskea rautalanka. Kranssin sitomisesta kerroin yksityiskohtaisemmin postauksissani itsenäisyyspäivän seppeleistä sekä syyskransseista.

Kun varsinainen havujen sidontatyö on tehtynä, voi kranssiin halutessaan lisätä tekolunta tai hilettä, kunhan vain muistaa pysytellä kohtuudessa. Nämä materialait kiinnitän liimasprayn avulla ja toki lumena voi käyttää myös valmista tekolumispraytä.  Tämän jälkeen kiinnitetään koristenauha ja asetellaan pallot parhaiten omaan silmään sopivalla tavalla kranssin päälle. Pallojen ei tarvitse olla kranssissa täysin symmetrisesti ja niillä ei ole tarve täyttää koko kranssia. Pallot kiinnitetään paikoilleen runsaalla määrällä kuumaliimaa hieman tunkien niitä neulasten väliin niin, että ne kiinnittyvät neulasten lisäksi myös oksiin.

Kranssi hehkuu hillittyä glamouria ja se toivottaa joulunajan vierailijat tervetulleiksi kotiisi ❤️

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti