Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. marraskuuta 2020

Budapest - suklaakakku


 Tähän kakkuun upotin Budapestkonvehteja ihan olan takaa. Konvehteja on pohjassa, täytteessä, päällysteessä sekä koristeena 😊

Pohjan ainekset;

6 munaa
1,5 dl sokeria
1/2 pakettia konvehteja sulatettuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan ja sulatettu ja jäähdytetty tryffelisuklaa sekoitetaan munavaahtoon. Kuivat aineet sekoitetaan huolellisesti yhteen ja sekoitetaan taikinaan.

Taikina jaetaan kahtia ja paistetaan kahdessa saman kokoisessa (18 cm) voidellussa ja jauhotetussa vuoassa.

Pohjia paistetaan 175 asteisen kiertoilmauunin keskitasolla n. 40 minuuttia (kunnes pohja on kypsä).

 Täyttövaiheessa halkaisin molemmat pohjat kahteen osaan. Leikkasin myös pohja- ja yläpinnat ohuelti pois, koska jollain tapaa minun suuhun vähänkin liian hyvin pinnasta paistunut suklaaleivonnainen maistuukin yhtäkkiä palaneelta...


Täytteeksi laitoin kreemihauheesta valmistettua vaniljakreemiä n. 3 dl, sokerilla makeutettua kermavaahtoa ( 2,5 dl kermaa) sekä kermavaahtoa, johon lisäsin sulatettuja budapestkonvehteja (2,5dl kermaa + 1/2 pakettia konvehteja).


Kakun täytin samaan irtopohjavuokaan, jossa olin pohjat paistanut. Pohjalle levitin ensin tuorekelmua pitkät suikaleet, jotka sitten riittivät siihen että saatoin peitellä täytetyn kakun kelmulla.
 
Kunkin pohjasiivun kostutin vaniljamaidolla. Siivujen päälle levitin ensin ohuelti vaniljakreemiä ja kreemin päälle pursotin tryffelisuklaalla maustetusta kermasta reunoille rinkulat. Keskiosan täytin reilusti kermalla, jolloin se levisi myös pursotusten väliin ja päälle. Tarkoituksena oli, että täytekerroksissa on kunnolla tavaraa. 

Täytetyn kakun pidin jääkaapissa tasaamassa makuja seuraavaan päivään saakka.


Päällystin kakun kermavaahdolla (2,5dl kermaa) johon lisäsin sulatettuja konvehteja (n. 1/2 pkt). Reunalle valutin suklaata (n.100g), jonka sulatin pienen kermamäärän kanssa juoksevaksi. Päälle pursottelin kaikki yli jääneet vaahdot ja lisäsin koristeeksi halkaistuja konvehteja sekä suklaahippuja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti