Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Sokeriton ja gluteeniton vadelmamurupiirakka

 

Taannoisen mustikkapiirakan innostamana ajattelin lähteä soveltamaan ja kokeilemaan erilaisia ilman lisättyä rasvaa, sokeria sekä vehnää leivottavia piirakoita. Kalorittomiahan nämä eivät ole, mutta siihen on aika luonnotonta ja turhaa pyrkiä.

Tuntui, että nyt napsahti aika hyvin sijoilleen kaikki osaset ja piirakka tuntui ja maistui suuhun vielä enemmän ”ihan oikealta”. Epäilin jo, että käyttämäni öljy ja vaniliinisokerin sisältämä sokeri teki temput, mutta yhdessä mantelin sisältämän rasvan kanssa ilmeisesti jopa noin pienet määrät voi fuskata...?

Ainekset;

2 banaania

2 munaa

n. 2 dl kaurahiutaleita

50 g mantelijauhetta

1 tl vaniliinisokeria

1/2 tl suolaa

 

Päällyste;

n. 3 dl tuoreita tai pakastevadelmia

2 dl jugurttirahkaa

1 kananmuna

 

Muruseos;

50g mantelijauhetta

N. 2 rkl ruokaöljyä

1 tl vaniliinisokeria

Banaanit survotaan ja munat sekoitetaan banaanisurvokseen. Lisätään seokseen kuivat aineet. Hyvin sekoitettu taikina levitellään leivinpaperilla vuorattuun n. 26cm irtopohjavuokaan. Vuoraan banaanipohjaisissa leivonnaisissa leivinpaperilla reunoja myöden koko vuoan, koska taikina saattaa paistuessaa ottaa oikein kunnolla kiinni vuokaan ja puhdistaminen on aika toivotonta.

Vadelmat ripotellaan taikinan päälle. 

Rahkapäällysteen ainekset sekoitetaan keskenään ja levitetään rahkaseos vadelmien päälle.

Valmistetaan muruseos, joka ripotellaan (vaikka vähän klöntteinäkin) rahkan päälle.

Piirakkaa paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti