Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Eläimelliset virkatut kirjanmerkit


Olen nähnyt pinterestissä ja virkkausryhmässä kuvia tällaisista ihanan oudoista liiskaantuneista eläimistä kirjanmerkkeinä. Ilmeisesti näihin on maksullisia ohjeita saatavissa esim. raverlyn kautta, mutta koska ihan yleisestikin olen jatkuvasti soveltamassa ja säätämässä, ajattelin keksiä ohjeet omasta päästä ja oppia tekemällä. Nyt ainakin ensalkuun tein sammakon, hiiren ja kissan.

Tarkkoja ohjeita näihin on vaikea tehdä. Varsinkin kun jokaisen eläimen pään muoto, korvat, nenä ja muut eläimelle tyypilliset tunnusmerkit ovat aina erilaisia.

Aloitin työn aina tekemällä ensin kirjan sivujen väliin jäävän suoran osan. Virkkasin esim. 8 ketjusilmukkaa ja siitä eteenpäin tein kiinteillä silmukoilla edestakaisin virkkaamalla normaalin kirjan mittaisen ”vartalon”. Päähän tultuani tein alaosan, eli eläimen takajalat ja eläimestä riippuen ja tarvittaessa myös hännän. Ne syntyi ketjusilmukoista ja kiinteistä silmukoista. Katkaisin ja päättelin langan.


Toiseen päähän tein samanlaiset raajat ja lankaa katkaisematta aloitin virkkaamaan jalkojen väliin päätä ympyränä niin, että ensin virkkasin kiinteät silmukat vartalon yläosan silmukoiden takimmaiseen reunaan ja sen jälkeen etummaiseen. Virkkasin päätä kiinteillä silmukoilla spiraalina edeten, ensin lisäten ja lopuksu kaventaen niin, että päästä muodistui oikean muotoinen. Sammakon pään tein kahdessa puolipallon muotoisessa osassa, jotka olivat takaosastaan yhdessä. Ennen umpeen virkkaamista ja päättelyä täytin pään vanulla.



Silmien kanssa meinasi olla ongelmia... Tein nekin kiinteillä silmukoilla, mutta saman kokoisten pienten puolipallukoiden tekeminen oli haastavaa. Lopulta ajattelin, että tässä tilanteessa, kun silmät ovat muutenkin pullistuneet päästä ulos, ei ole niin väliksi ovatko ne prikulleen saman muotoiset ja päätin että silmät saavat korostaa jokaisen eläimen persoonallisuuta, ollen yksilölliset ja vaikka ihan eri paria. 😊

Kaikki muutkin irto-osat; korvat, nenät, viikset ym. Tein irrallisena ja lisäsin päähän ommellen.

Kaikissa 3 koukku ja lankana käytin Camilla puuvillalankaa, josta on tarjolla todella paljon värivaihtoehtoja.

Seuraavaksi voisin kokeilla tehdä jäniksen, kanin, pupun... Mitä muita eläimiä tällä tapaa voisi ajatella tehtävän...? 🤔


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti