Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 22. lokakuuta 2020

Pfaff ompelukonepöydän tuunaus

 


Viime keväänä torilla tuli vastaan pfaff-ompelukone, jollaista itselläni ei vielä ole. Hinta oli kohtuullinen, joten ostin sen ja lisäsin tuunausjonooni. Aiemmin olen kertonut muista ompelukonepöytäprojekteistani.

Kone ja jalka olivat aika kookkaita ja jalka oli melko pahoin ruostunut. Kone oli saanut osumaa ja se oli osin rikki. Pöydän kansikin oli kosteutta saatuaan repaleinen, eikä sen kunnostamista voinut ajatella.



En nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin purkaa jalan erilleen kannesta ja lähteä sillä ajatuksella, että kanneksi tulee uusi kansi, johon sitten liittäisin mukana olleen tarvikelaatikon.

Hioin ja puhdistin jalan ja maalasin sen valkoisella Hammeritella. Ensimmäistä kerrosta maalatessani kehittelin ajatusta siitä, että teen jalasta vanhan näköisen maalaamalla sen ”huonosti”. Parin maalikerroksen jälkeen hioin ja viilasin jalan ulkonemia niin, että sain niihin keinotekoista patinaa. 



Kannen tein liimapuulevystä. 


Koska jalka oli itsessään kookas, päätin kuitenkin jättää tarvikelaatikon pois, että pöydän koko ei kasvaisi liiaksi. Näin pöytä olisi sitten hieman käyttökelpoisempi. 

Pyrin tekemään kannesta jalkaa mukaellen vanhan ja kuluneen näköisen. Muotoilin levyä koloamalla kuviosahalla päätyihin syvennyksiä kuvaamaa hieman eri pituisia lankkujen päätyjä. Puukolla tein pöydän kanteen ”lankkujen” urat ja halkeamia sekä korostin joidenkin oksien ympäryksiä. Hioin lopuksi kaikki reunat ja urat.


Maalasin kannen kahteen kertaan valkoisella kalkkimaalilla. Kun maali oli kuivunut, hioin pinnan sileäksi ja levitin siihen ruskean kalustevahan.



Vahaa pyyhkimällä, kiillottamalla ja hiomalla sain pinnasta hiljaksiin ruskean ja valkoisen sekoituksen, jossa luonnolliset ja keinotekoisesti tehdyt kuviot korostuu.



Varsin mainio tästäkin pöydästä tuli ❤️





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti