Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 17. lokakuuta 2020

Sinapin värinen kaksitupsuinen pipo


Kummityttöni rakastaa sinapin värisiä vaatteita ja kun satuin löytämään mainion värisen langan, virkkailin hänelle siitä pipon. Koska asun ja liikun EP:n alueella, pyörähdän toisinaan Alajärvellä käsityöliike Paapossa, josta käteen jää ihan joka kerta lankoja ja tarvikkeita. Sieltä löytyi sitten nämä tarkoitukseen täydelliset Lankavan Ulla-lanka ja keinoturkiksiset irtotupsut.


 

Pipon toteutin taannoisen ”hittipipon” ohjeella, eli pipoa virkataan kiinteillä silmukoilla ja korkeussuunnassa. Kiinteät silmukat virkataan joka toisella kierroksella silmukoiden takimmaiseen lankalenkkiin ja joka toisella kierroksella molempien lenkkien alta, jolloin pinnan kuviointi korostuu. Virkkaamiseen käytin 3,5 koukkua.


 

1. loin 61 ketjusilmukkaa, jonka koin olevan sopiva pipon korkeudeksi (taitoksineen).

Työtä jatkoin seuraavasti:


2. Käännä työ ja jätä 1 kjs vastaamaan ensimmäistä kiinteää silmukkaa + 60 ks molempien lankojen alta (Työn nurja puoli)

3. Käännä työ. 1 kjs + 60 ks silmukan takimmaiseen lankaan virkaten.  (Työn oikea puoli)

4. Käännä työ. kjs + 60 ks molempien lankojen alta.

Jatka näin virkaten, (3 ja 4 kierros). niin kauan että työ saavuttaa halutun leveyden.


 

Lopuksi pipon reunat ja pää ommellaan kiinni neulalla ja tupsut kiinnitetään paikoilleen. Loppusilauksen tein tähän pipoon lahjan saajan itsensä valitsemalla ”hand made”-napilla.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti