Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 21. marraskuuta 2020

Helmiäissävyinen joulukranssi

 


Viime vuosina olen tehnyt aika määrän kransseja luonnon materiaaleusta tai esim. pelkistä joulupalloista. Nyt ajattelin kokeilla aidon ja epäaidon materiaalin yhdistämistä vähän toisella tavalla. Valitsemani sävy on kuitenkin sen verran keinotekoinen, että muokkasin myös kranssiin tulevia käpyjä.

Osan männynkävyistä katkaisin kävyn puolesta välistä poikki, jolloin jäljelle jäävä kantaosa muistuttaa kukkaa. Nämä kävyt maalasin kauttaaltaan vaaleanpunaisella helmiäismaalilla.

Kokonaiseksi jäävät kuusen- ja männynkävyt maalasin valkoisella spraymaalilla ja mielestäni oli ihan kivan näköistä, kun niistä jäi osin kuultamaan niiden luonnollinen väri.

”Ehtymättömästä askartelutarvikevarastostani” löysin eri kokoisia muovisia kärpässieniä, jotka eivät kirkkaan punaisina istuneet tähän väritykseen, joten maalasin niiden hatut vaaleanpunaisella kalkkimaalilla ja täplitin ne uudestaan valkoisella maalilla.

Muut materiaalit olivatkin sitten vaaleanpunaisia ja valkoisia joulupalloja.

Kranssin rungoksi tuli styroxinen kranssipohja, jonka pohjustin jäkälällä. Kiinnitin rautalangalla ympäri kiertäen jäkälää koko pohjan ympärille.



Käpyihin tein ”kiinnityshaarukat” rautalangasta, jonka avulla ne saa painettua jäkälän läpi kranssin styroxpohjaan saakka.

Sommittelin kävyt ja muut materiaalit kranssiin ja kiinnitin kaiken paikoilleen kuumaliimalla.

Pienillä kuumaliimatipoilla kiinnitin ohutta hopean väristä helminauhaa kranssin ja kiinnitin yläosaan koristenauhasta tehdyn rusetin. Lopuksi tein kranssin taakse rautalangasta kiinnityslenkin

Jokin tässä vetoaa minuun, vaikka yleisväri onkin tuollainen höttö hattara. 😊






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti