Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 9. marraskuuta 2020

Virkattu laudeliina pellavalangasta

 

Lappajärven värjäämön kotisivuilta löytyy selkeät ja ilmaiset ohjeet monenlaisiin virkkaustöihin. Tutustuttuani värjäämön malleihin ja materiaaleihin halusin ehdottomasti kokeilla Veera-pellavalankaa ja siitä virkattavaa laudeliinaa.


Lanka itsessään on ihanan helppoa virkattavaa pellavalangaksi. Langan säikeet eivät erotu toisistaan kovin helposti. Joskus kun on tullut vastaan niitä pellavalankoja, joiden säikeet ovat täysin erillään toisistaan ja silloin langan työstäminen virkkuukoukulla on hankalaa. Pellavalankoja on tarjolla monia ihania värejä ja sen lisäksi materiaali on aitoa ja maanläheistä.

Ohjeena siis Lappajärven värjäämön Himmeli laudeliina ja materiaalina Veera-pellavalanka

Käsialani mukaan käytin kolmosen koukkua.

Yhteen laudeliinaan kuluu yksi vyyhti Veera-pellavalankaa, joten rahallinen satsaus liinaa kohti tulee olemaan alle 20€.


Jos lähdet kokeilemaan tämän tekoa, sen verran antaisin neuvoa, että jos oma käsiala on vähänkään löysää, kannattaa ensimmäinen ja viimeinen kierros tehdä pylväiden sijaan kiinteillä silmukoilla. Onneksi itse ostin lankavyyhtejä heti useamman, niin sain paikattua tilanteen, kun molemmissa liinoissa jäi lanka vajaaksi ihan muutaman viimeisen pylvään verran. Ei tarvinnut purkaa koko keksintöä, tai tehdä siitä muotopuolta. 😊

Ajallisesti työ on sellainen sopiva, että ihan viikkotolkulla sitä ei tarvitse tehdä, mutta silti mielenkiinto pysyy yllä, kun aivan silmät kiinni sen tekeminen ei onnistu.
Niin ihana ja näppärä virkattava tämä on, että näitä liinoja päätyy kyllä tänäkin vuonna myös pukinkonttiin 😉


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti