Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Tulisempi kinkkuvoileipäkakku

Kevään juhlien ja kakkujen aika! ☀️

Eihän nämä voileipäkakkuvariaatiot kesken lopu 😅 Pienellä muutoksella saa suolaiseen kakkuun aivan uudenlaisen maun ja kunnolla twistiä. 

Ihan arkena tai tavisviikonloppunakaan ei voileipäkakkua välttämättä viitsi vääntää. Niinpä tämäkin kakku liittyi vahvasti erilaisiin juhlallisuuksiin 😊

Ainekset;

Noin 25 suurta paahtoleipäpalaa

Lihalientä kostutukseen


Täyte 1;

3 kanamunaa

3 suolakurkkua

150g kinkkua (tai kinkkusuikaleita)

1 prk kermaviiliä

1 dl majoneesia

2 rkl sinappia

Mustapippuria


Täyte 2;

1 pieni pötkö maksamakkaraa

1/2 purkki pesto arrabiataa

1 dl majoneesia

1 prk ranskankermaa


Päälle;

4 dl kuohukermaa

1 prk tuorejuustoa, (esim. aurinkokuivattu tomaatti, josta kuorrutteeseen saa parhaan maun)


Täyte 1.n kananmunat, suolakurkut ja kinkku raastetaan raastimen suurimmalla terällä ja kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi.

Täyte 2.n ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi.

Täytemassat jaetaan kahtia, koska kakkuun tulee yhteensä neljä täyteväliä.

Leipäviipaleet 5 kpl levitetään alustalleen. Tapaan poistaa leivistä kuoret, vaikka ne ei välttämättä kakussa haittaisikaan. Leipäviipaleita leikataan ja puolitellaan siten, että pohjasta tulee oikean kokoinen ja -muotoinen. Viipaleet kostutetaan lihaliemellä ja päälle levitetään reilu kerros täyte 1:ä.

Täytteen päälle levitellään seuraava leipäkerros. Muurattaessa näitä leipäkerroksia, on hyvä muistaa, että vähintään peräkkäisten kerrosten saumat eivät saa osua samaan linjaan. Näin käydessä kakku voi haljeta lähes itsekseen liian korkeaa pystysaumaa myöden.

Taas leivät kostutetaan ja kerroksen päälle levitetään reilu kerros täyte 2:ta

Tätä jatketaan siten, että leipäkerroksia tulee kaikkineen 5 ja täytekerroksia 4.

Kakku on hyvä koota ja täyttää päivää ennen tarjoilua, ja vuorata se kelmulla viileään. Näin se maustuu ja kosteus tasaantuu hyväksi.

Päällyksen kerma vaahdotetaan ja sen sekaan sekoitetaan notkistettu tuorejuusto.

Päällinen levitetään tasaisesti kakun päälle.

Kakku koristellaan esim. leikkeleillä, vihanneksilla ja yrteillä. Tähän kakkuun käytin kinkkuleikkeleitä, kirsikkatomaatteja, oliiveja sekä reilusti persiljaa.

Tässä kakussa on aavistus potkua. Hyvää sellaista! 😋








🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti