Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Kukkapurkkileivokset äitienpäiväksi

 Halusin viimein testata kukkapurkin muotoiset silikonivuoat, jotka ovat odottaneet jo vuosia omaa vuoroaan.

Luonnollisesti kukkapurkkiin tuleva leivoksen osuus saisi olla tummaa ja niinpä tein mutakakkutaikinan, jonka jaoin ruukkuihin.

Taikinan ainekset 6 vuokaan:

100 g voita

100 g maitosuklaata

1 dl sokeria

2 munaa

1, 5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

Suklaa ja voi sulatetaan kattilassa. Annetaan seoksen jäähtyä.

Suklaaseokseen sekoitetaan ensin sokeri ja munat ja sen jälkeen yhteen sekoitetut kuivat aineet.

Seos jaetaan vuokiin ja vuokia paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia.


Korkea vuoka ja paistoajan arvioinnin vaikeus aiheuttivat hieman kärjistetyn luhistumisreaktion ja jokaiseen leivokseen painui keskelle monttu. Paistoaika olisi voinut 13 minuutin sijaan olla siten tuo 15 minuuttia, mutta nappasin leivokset uunista heti, kun minimipaistoaika täyttyi, kun en halunnut leivoksista missään nimessä ylikypsiä.

Tuon montun täytin vaniljakreemin ja kermavaahdon seoksella.

Tulppaanit ja lehdet pursottelin ruukkuihin päällimmäiseksi elintarvikeväreillä värjätyillä kermavaahdon ja mascarponejuuston seoksella.

Kukkien pursottamiseen käytin valmista tulppaanityllaa, mutta levitin kahta eriväristä kermaa kelmuun siten, että kiepsautin vaaleanpunaisen kerman ympäröimään keltaista. Päästään avoin kelmupötkö asetetaan pursotuspussiin avoin pää tuylaan. 

Näin kukista tuli vaaleanpunaisia, keltaisella sydämellä.



Näihin kukkapursotuksiin en ehkä kyllästy ikinä 😍


Hyvää äitienpäivää! ❤️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti