Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 27. toukokuuta 2024

Mustikoilla ja mansikoilla täytetty pyöreä britakakku

Britakakku on klassikko, joka sopii tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Aiemmin leivoin britakakun puolukan ja kinuskin makuisena, siitä postaus täällä. Tuoreet maut sopivat kuitenkin tähän kakkuun täydellisesti. 

Pohjan ainekset:

125 g voita

1 dl sokeria

3 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa


3 valkuaista

1,5 dl sokeria


Voi ja sokeri vaahdotetaan. Keltuaiset sekoitetaan joukkoon yksi kerrallaan

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ha ne lisätään vaahtoon vuorotellen maidon kanssa.

Valkuaiset vaahdotetaan sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.

Kaksi noin 24 cm irtopohjavuokaa pohjustetaan leivinpaperilla. 

Taikina jaetaan vuokiin tasan ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi. Marenki jaetaan pohjiin tasan ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle.

Pohjia paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea.

Pohjat jäähdytetään hyvin.

Kakun väliin ja pinnalle:

2 dl kermaa

1 rs mascarponejuustoa

Sokeria n. 2 rkl tai oman maun mukaan

1 tl vaniliinisokeria

n. 300 g tuoreita mustikoita (pensasmustikat 👍🏻)

n. 350 g tuoreita mansikoita

Kerma vaahdotetaan ja vaahtoon lisätään juusto ja sokerit.

Toinen kakkupohja nostetaan tarjoilulautaselle ja sen päälle levitetään noin puolet kermasta sekä tasainen kerros mustikoita ja mansikoita.


Toinen kakkupohja nostetaan kanneksi ja loput kermasta levitetään päälle. Kakku koristellaan marjoilla ja esim. Sitruunamelissan lehdillä.

Kyllä se vaan tuore marja saa kakun maistumaan kesältä 😍





🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti