Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 6. huhtikuuta 2023

Tehosteseinä nro 4 maalaamalla

 

Esittelyvuorossa pienen vessan seinä. 

Tämän vessan sisustamisen suhteen täytyi pitää suittet vähän tiukalla, kun tila on niin pieni, että kalusteiden suhteenkin jouduttiin tekemään oikeasti töitä. Pienen tilan vuoksi haasteena oli löytää syvyydeltään oikean kokoisia kalusteita. Tai lähinnä allaskaluste/lavuaari oli ongelma, mutta lopulta onnistuttiin löytämään budjettiin, fyysisesti tilaan sekä mielikuviin sopivat kalusteet.

Vessa on makuuhuoneen vieressä ja sinne oli saatava mahtumaan aamu- ja iltarutiinitarvikkeet. Mikään vierasvessa tai ehostushuone tämän tilan ei ole tarkoitus olla.

Vessan seinään tein tehostemaalauksen samalla tekniikalla, kuin seinät 1, 2 ja 3 on tehty. Poikkeuksellisesti tehosteseinäksi valikoitui oven vieressä oleva seinä, koska se oli ainoa pienen tilan seinistä, josta jäi kalustamisen jälkeen näkyviin niin paljon, että maalauksella olisi mahdollisuus edukseen erottua.

Maalina kuitenkin tällä kertaa Teknoksen Timantti 20, joka kestää tällaisissa kosteammissa tiloissa tavallista sisäseinämaalia paremmin. Tässä maalissa on myös enemmän kiiltoa kuin aiemmin käyttämissäni maaleissa, jotka ovat olleet täyshimmeitä.

Seinän perussävy on V486 Savikivi.

Efektiseinän sävyinä tumma N499 Basaltti ja vaalea H484 Mulperi. Jonkin verran tein viimeiseen pintaan hentoja painantoja perusvalkoisella sekä vaalealla keltaisella (H300 Lemonade).

Tekniikkana käytin siis aiemmin käyttämääni systeemiä, eli pohjamaalattuun seinään vedellään siveltimellä ristiin rastiin ja sekaisin käytettäviä maaleja. Tähän seinään käytin enemmän alkuperäistä sävyä sekä vaaleinta harmaan sävyä ja tumma sävy oli vain satunnainen veto siellä tai täällä

Kun maalit on seinässä ja niitä on alkuun hieman levitelty pensselillä, lopullinen jälki tehdään sienellä töpöttämällä. 

Tarkempi kuvaus tekniikasta löytyy postauksesta, jossa kerron seinän nro 1 maalaamisesta.

Edellisiin seiniin nähden tätä seinää oli helppo tehdä, kun ei ollut tarkoitus saada mukaan minkäänlaisia häivytyksiä tai säännöllisyyttä. Myös käytettävien värien määrä oli maltillinen. Ja seinä oli pieni 😅

Seinään, altaan taakse tuli laatoitus samasta 10x20 kaakelista, jota on käytetty kaikilla laatoitettavilla pinnoilla läpi koko kodin. Peruskalusteet ja kevyet, valkoiset varusteet istuvat harmaanruskeaan (greigeen) seinään varsin kivasti. 

Tähän vessaan olen erityistyytyväinen, koska se ajaa asiansa juuri tuollaisena. Sen tehosteseinästä mukaan saatiin ripaus yksilöllisyyttä, jota ei pelkkien kalusteiden tai varusteiden kautta olisi millään onistuttu tilaan saamaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti