Nämä donitsipellillä paistettavat donitsit saavat tumman värinsä kaakaosta.
Noin 30 kpl donitseja syntyy seuraavista aineista:
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaota
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 dl kermaa
100g sulatettua voita
2 munaa
Kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Mukaan lisätään vuorosiin maito ja sulatettu voi. Lopuksi taikinaan lisätään munat ja sekoitetaan niin, että taikina on tasaista.
Taikina laitetaan pursotuspussiin, josta sitä annostellaan öljytyn donitsipellin aukkoihin. Aukot täytetään n. puolilleen, jolloin niille jää tilaa nousta.
Donitsit paistetaan 200 asteessa 12-15 minuuttia.
Kypsät donitsit kumotaan pelliltä ja jäähdytetään.
Osan taikinasta paistoin minidonitsipellillä.
Kuorrutin donitsit sulatetulla maitosuklaalla, tein valkosuklaalla niihin raitoja ja lopuksi ripottelin pintaan koristerakeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti