Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. toukokuuta 2023

Kinuskijäätelökakku

Muotoilin tällä erää jäätelön jäätelökakun muotoon. Kinuskin maun kakkuun sai kinuskikastikkeen lisäksi kätevästi Valion kinuskikreemistä.

Tällä ohjeella kakusta tulee melko suuri ja syömistä riittää usealle henkilölle.


Ainekset 28 cm irtopohjavuokaan;

200 g keksejä (esim. Kultamarie tai Diggestive)

100 g  sulatettua voita

6 dl kuohukermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

1,25 + 0,5 dl glugoosisiirappia 

2 tl vaniliinisokeria

1 tlk kinuskikreemiä

1 tlk maitorahkaa

kinuskikastiketta

krokantteja


Sulatettu voi ja murskatut keksit sekoitetaan yhteen. Murska levitetään leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle. Koska kakku on syötävä jäisenä, murskaa ei oikeastaan lainkaan painella, vaan se vain levitetään pohjalle, että pohjan leikkaaminen on mahdollista, vaikka kakku on jäässä.

Kerma vatkataan kovaksi vaahdoksi. Mukaan sokoitetaan, vaniliinisokeri, glugoosisiirappi sekä kondensoitu maito. Vatkaamista jatketaan niin kauan, että koostumus on taas ilmavaa.

Seos jaetaan kahtia.

Toiseen osaan lisätään kinuskikreemi ja skoitetaan seos tasaiseksi. 

Toiseen osaan lisätään maitorahka. Tähän maitorahkaosaan lisäsin vielä 0,5 dl glugoosisiirappia, joka estää massan hileyttmistä pakastamisen aikana. 

Latasin keksimurujen päälle ensin vanilijaseosta n. 2/3 ja sen päälle kinuskiseoksen ja lopuksi vielä vaniljaseosta. Tällä hain hieman kerroksellisuutta jäätelöön. 

Lopuksi lorauttelin n. 2 dl kinuskikastiketta seosten päälle, jonka jälkeen painelin ja vetelin lusikalla kerroksia sekaisin ja samalla kinuskikastiketta jäätelömassan joukkoon. Liikaa sekoittamista pitää kuitenkin välttää, että massat säilyvät erillisinä.


Pintaan jäi melko kaunis kuviointi, jonka finistelin vielä hasselpähkinäkrokanteilla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti