Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 18. toukokuuta 2023

Suolaiset muffinssit

Suolaisissa muffinsseissa yhdistyvät suolainen, leipämäinen pohja ja leivän päälliset.

Muffinsseja ei välttämättä ole pakko tehdä paperivuokiin, vaan muffinssipellin voi voidella ja annostella taikinan suoraan pellin kolosiin. Itse kuitenkin tykkään paperikuorista muffinsseissa siksi, että me tuntuvat käteen ”valmiiksi pakatuilta” annospaloilta. Vuokia käytettäessä pitää muistaa, että mitä rasvattomampi tai juustoisempi taikina, sitä todennäköisempää on, että muffinssivuoan saa irrottaa neliömillin paloina muffinssin pohjasta…

Ohjeessa monet määrät on noin-määriä. Tämä epämääräisyys sen vuoksi, että tapaan tehdä tällaiset leivonnaiset sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja upotan mukaan myös esim. Salaattijuustojen tai leikkeleiden  jämiä.

24 muffinssin ainekset;

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 tl yrttisuolaa (herbamare)

2 tl valkosupulijauhetta

2 tl timjamia

2 tl basilikaa

100-125g salamia

100-150g tomaattia

2 paprikaa

150-200g fetajuustokuutioita

2 dl kermaa

2 munaa

1dl öljyä

100-150g juustoraastetta

Salamit ja kasvikset leikataan pieniksi kuutioiksi. 

Kuivat aineet; jauhot ja mausteet sekoitetaan yhteen.

Jauhojen sekaan sekoitetaan pilkotut salamit ja kasvikset ja halutessaan mukaan voi (taikinan kiinni jumittumisen uhalla) lisätä juustoraasteen.

Munat ja nesteet lisätään jauhoseokseen ja sekoitetaan taikina tasaiseksi.

Taikina annostellaan muffinssipellille aseteltuihin vuokiin. Päälle ripotellaan juustoraastetta.

Muffinsseja paistetaan 225 asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Mainio eväs vaikka piknikille. Samassa paketissa on kaikki 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti