Suolaisissa muffinsseissa yhdistyvät suolainen, leipämäinen pohja ja leivän päälliset.
Muffinsseja ei välttämättä ole pakko tehdä paperivuokiin, vaan muffinssipellin voi voidella ja annostella taikinan suoraan pellin kolosiin. Itse kuitenkin tykkään paperikuorista muffinsseissa siksi, että me tuntuvat käteen ”valmiiksi pakatuilta” annospaloilta. Vuokia käytettäessä pitää muistaa, että mitä rasvattomampi tai juustoisempi taikina, sitä todennäköisempää on, että muffinssivuoan saa irrottaa neliömillin paloina muffinssin pohjasta…
Ohjeessa monet määrät on noin-määriä. Tämä epämääräisyys sen vuoksi, että tapaan tehdä tällaiset leivonnaiset sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja upotan mukaan myös esim. Salaattijuustojen tai leikkeleiden jämiä.
24 muffinssin ainekset;
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl yrttisuolaa (herbamare)
2 tl valkosupulijauhetta
2 tl timjamia
2 tl basilikaa
100-125g salamia
100-150g tomaattia
2 paprikaa
150-200g fetajuustokuutioita
2 dl kermaa
2 munaa
1dl öljyä
100-150g juustoraastetta
Salamit ja kasvikset leikataan pieniksi kuutioiksi.
Kuivat aineet; jauhot ja mausteet sekoitetaan yhteen.
Jauhojen sekaan sekoitetaan pilkotut salamit ja kasvikset ja halutessaan mukaan voi (taikinan kiinni jumittumisen uhalla) lisätä juustoraasteen.
Munat ja nesteet lisätään jauhoseokseen ja sekoitetaan taikina tasaiseksi.
Taikina annostellaan muffinssipellille aseteltuihin vuokiin. Päälle ripotellaan juustoraastetta.
Muffinsseja paistetaan 225 asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.
Mainio eväs vaikka piknikille. Samassa paketissa on kaikki 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti