Suklaatryffelikakku on minulle uusi tuttavuus, joka yllätti ylisuklaisella ja täyteläisellä maullaan. Suklaatryffelikakkuun tavataan käyttää tummaa suklaata, mutta koska se ei meillä laske, kaikki käyttämäni suklaa oli maitosuklaata.
Pohjan ainekset
100g suklaata
50g voita
4 keltuaista
4 valkuaista
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
Suklaatryffelin ainekset;
200 g ranskan kermaa
2 dl kuohukermaa
100g suklaata
Pohjan suklaa sulatetaan. Samoin voi. Keltuaiset sekoitetaan jäähtyneeseen voihin ja seos sekoitetaan jäähtyneen suklaan joukkoon.
Valkuaiset ja sokeri vaahdotetaan ja valkuaisvaahto käännellään pienissä erissä suklaaseoksen joukkoon.
Mukaan siivilöidään jauhot ja käännellään taikina varovasti tasaiseksi.
Taikina nostellaan 18-20 cm voideltuun irtopohjavuokaan.
Kakkua paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.
Kakkupohjan annetaan jäähtyä kunnolla, ennen kuin kakku kumotaan. Pohja leikataan kolmeksi levyksi ja valmistetaan täyte.
Suklaa sulatetaan kuumennettuun kermaan. Kerma jäähdytetään kunnolla ja vatkataan sen jälkeen vaahdoksi. Notkistettu ranskankerma sekoitetaan suklaakermavaahtoon.
Kakkuvuoka vuorataan kelmulla ja täytetään kakku uudestaan vuokaan. Täytteen tulee pursuta väleistä siten, että pohjakiekot jäävät täytteen ympäröimiksi. Pohjia voi tarvittaessa painaa täytteeseen.
Kakku peitellään kelmulla ja jätetään viileään oleentumaan yön yli.
Päällystin kakun suklaa-kermaseoksella. Kuumensin 0,5 dl kermaa lähes kiehuvaksi. Lisäsin kuuman kerman joukkoon 100g paloiteltua suklaata. Kaadoin jäähtyneen päällysteen kakun päälle ja lopuksi siivilöin tummaa kaakaota kakun pintaan.
Makea pläjäys äitienpäivän kahvipöydässä! Kertakaikkiaan! 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti