Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Sitruunapalat

Voi sitruunan raikkaus 🥰 Sitruunapaloista sitä löytyy!

Olen käyttänyt tätä samaa ohjetta sekä 50cm, että 60cm uunissa. Toimii molemmissa, mutta 60 cm uunin pellillä pohjasta on tullut ehkä hieman ohut minun makuuni. Tosin eri uuneissa on myös eroa pellien muodoissa. Nykyisen 60cm kalusteuunini pelti vastaa paremminkin 50 cm lattialieden peltejä. Joka tapauksessa. Uunien vaihtuessa en tätä ohjetta ole kuitenkaan muokannut miksikään.

Ainekset;

4 munaa

5 dl sokeria

1,25 dl maitoa

4 tl leivinjauhetta

7,5 dl vehnäjauhoja

4tl vaniliinisokeria

1 sitruunan raastettu kuori 

1 dl sitruunamehua

300g voita 

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Sulatettu ja hieman jäähdytetty voi sekoitetaan munavaahtoon. Sitruunan keltainen kuori raastetaan munavaahtoon ja puristetaan sitruunasta mehut. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja jauhoseos sekoitetaan munavaahtoon vuorotellen maidon ja mehun kanssa.

Taikina levitetään tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.

Pohjaa paistetaan uunin keskitasolla 175 asteessa n. puoli tuntia.

Kuorrutuksen ainekset;

 120g voita

6 dl tomusokeria

0,5 dl sitruunamehua

4 tl vaniliinisokeria

(keltaista elintarvikeväriä)

Voi sulatetaan ja siihen lisätään tomusokeri, vaniliinisokeri sekä mehu ja kuorrute sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Osan tomusokerista voi korvata makutomusokerilla. Korvasin itse banaanin makuisella tomusokerilla n. puolet ja lopputuloksena oli varsin keväisen ja raikkaan makuinen kuorrutus.

Pohjan annetaan jäähtyä niin, että lämpö ei sulata kuorrutusta. 

Kuorrutuksen levittämisen jälkeen koristellaan koko komeus koristerakeilla, nomparelleilla tai vaikka pienillä suklaamunilla. Tällä erää lorauttelin vihreää sulatettua candymeltsiä kuorrutteen päälle. Vasta jälkikäteen huomasin, että olisipa ollut hyvä lisätä sulatusvaiheessa mukaan vähän kermaa. Ehän tuo kovettunut raita tahtonut kovin siististi leikkaantua…

Onneksi maku korvaa puutteet ulkonäössä 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti