Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Tehosteseinä nro 2 maalaamalla

Toiseen makuuhuoneeseen tein tehosteseinän samoilla harmaan sävyillä ja samalla tekniikalla, kuin ensimmäiseen makkariin. Ensimmäisessä makuuhuoneessa nurkkaan tulee vaatekomeroita, joten tein sinne vaakasuoran kuvioinnin joka ei häiriinny eteen tulevista kalusteista. Tässä toisessa huoneessa seinän eteen ei tule kiinteitä kalusteita, joten pystyin suunnitella kuvion hieman toisella tyylillä. 

Lähdin alakulmista ja -reunasta liikkeelle tummalla sävyllä, joka vaalenee ylös ja keskelle.

Tekniikan kerroin jo tuossa aiemmassa postauksessa, mutta alla muutama kuva kertomaan työn vaiheista.







Otin pari kuvaa myös niistä kompastuskivistä, joita kannattaa välttää… Tai ainakin tällaiset suherot on hyvä korjata;

Jos alla oleva maalikerros ehtii liian kuivaksi ennen seuraavan kerroksen levittämistä, sienellä töpöttäminen irrottaa alemman kerroksen maalin ja jäljelle jää vain pohjamaali. Tästä syystä maalin pitää olla täysin tuoretta tai vastavuoroisesti niin kuivaa, että päällemaalaus onnistuu.


Töpötettäessä viimeistä häivytyspintaa, sientä pitäisi käännellä jatkuvasti että jälki olisi mahdollisen epätasaista. Silmä kyllä erottaa, jos sienen tekemä kuvio toistuu peräjälkeen samanlaisena ja liian symmetrisesti.


Edellisen seinän jälkeen oli helppo lähteä toteuttamaan tätä seinää, kun tiesin mitä olen tekemässä. Vaikka tämän seinän pituus ei ole kuin noin 3 metriä, toteutus oli kuitenkin edellistä, pidempää seinää haastavampi. Vaikeutta toteutukseen toi se, että sävyraidat ovat kaarevia ja niistä piti saada symmetrisiä. Ihan seinän vieressä seisoessa symmetrisyyttä on vaikea hahmottaa ja siksi seinä vaati jatkuvaa tarkastelua kauempaa.

Varsin tyytyväinen olen myös tähän seinään 👌





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti