Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. syyskuuta 2021

Mokkapalamuffinssit maapähkinävoisydämellä

Olen joskus ostanut leipomisvälineen, jonka käytännön testaaminen on jäänyt tekemättä.Päätin nyt sitten viimein valmistaa täytettyjä muffinsseja, että tiedän onko vekotin turhake vai ei. Kyseessä siis leikkuri, jonka avulla voi tehdä muffinsseihin koloja, jotka sitten taas voi täyttää haluamallaan täytteellä.

Toinen muffinsseihin liittyvä ostos on aikoinaan ollut muffinssipelti. Se turhautuminen, joka syntyi uunipellillä leviävistä, epämääräisistä muffinssintapaisista on enää vain muisto… En enää suostuisi tekemään muffinsseja ilman peltiä. 😃

Muffinssit valmistin mokkapalojen reseptillä. Ohje löytyy aiemmasta postauksestani. Taikinamäärästä syntyy 15-20 muffinssia, riippuen pitkälti muffinssivuokien koosta.

Muffinssivuoat asetellaan muffinssipeltien koloihin ja vuoat täytetään taikinalla noin puolilleen. Muffinseja paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Maapähkinävoisydämen tein luonnollisesti maapähkinävoista… ja koska kaapistani löytyneessä voissa ei ollut sokeria, sulatin voita mikrossa sen verran, että tomusokerin sekoittaminen sekaan oli mahdollista. Makeutin maapähkinävoin suuhun sopivaksi.  

  Kun muffinssit ovat jäähtyneet, niistä otetaan tuolla leikkurilla palanen pois ja syntyneeseen monttuun laitetaan teelusikallinen maapähkinävoita. Lopuksi leikkurista painetaan pois leikattu palanen sydämen päälle kanneksi.


Muffinssien kuorrutteen tein mokkapalojen päällisen ohjeen mukaan ja koristelin kuorrutetut muffinssit nomparelleilla ja hopeahelmillä. Ennen tarjoilua jäähdyttelin muffinssit jääkaapissa.

Eipä tuo laite ihan turha ollut. Ja makea maapähkinävoi istui melko mukavasti mokkapalan sisälle. 

Nämä muffinssit ovat kauniita pieniä leivoksia. 😍



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti