Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 16. syyskuuta 2021

Mantelin makuinen ruhtinaskakku

 


Olipa taas ihana palata kätköjeni kaikkein vanhimpien reseptien pariin. Niistä valitsin leivottavaksi mantelin makuisen ruhtinaskakun, jonka resepti on aikoinaan sisältynyt sellaiseen 70-80 -luvun reseptikortistoon 🥰

Ainekset

150 g voita

1,5 dl sokeria

1 muna

1 keltuainen

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan muna ja keltuainen ja vatkataan seos kuohkeaksi. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja lisätään voivaahtoon. Taikina sekoitetaan tasaiseksi. Taikinaa lepuutetaan jääkaapissa n. puoli tuntia.

24cm irtopohjavuoka pohjustetaan leivinpaperilla ja 3/4 taikinasta painellaan vuoan pohjalle ja taikinaa nostetaan  painellen myös reunoille 2-3 cm.

Päälle valmistetaan mantelirouheesta massa.

Ainekset;

200 g mantelirouhetta

3 dl tomusokeria

1 valkuainen

1 rkl vettä

Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen ja tarvittaessa lisätään vettä, jos massa on liian kankeaa. Massa levitetään taikinapohjan päälle.


Lopusta taikinasta muotoillaan tortun päälle taikinaristikko. Oma taikinani oli sen verran löyhää, että pyöritin taikinasta ohuita pötkylöitä, jotka asettelin kakun päälle ristiin. Uunihan ne sitten kaunistaa omalla tavallaan.

Kakkua paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.


Aika perusaineksista ja pienellä vaivalla syntyy tämä ihana, nostalginen, mantelin makuinen kakku. 😊



Ja vielä samainen kakku, jonka pintaan jäävään taikinaosaan lisäsin jauhoja niin paljon, että siitä tuli kaulittavaa. Kovetin taikinasta piparkakkumuotilla ottamani kuviot ensin pakastimessa ja asettelin ne piirakan pintaan ennen uunia. 😊





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti