Olipa taas ihana palata kätköjeni kaikkein vanhimpien reseptien pariin. Niistä valitsin leivottavaksi mantelin makuisen ruhtinaskakun, jonka resepti on aikoinaan sisältynyt sellaiseen 70-80 -luvun reseptikortistoon 🥰
Ainekset
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan muna ja keltuainen ja vatkataan seos kuohkeaksi. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja lisätään voivaahtoon. Taikina sekoitetaan tasaiseksi. Taikinaa lepuutetaan jääkaapissa n. puoli tuntia.
24cm irtopohjavuoka pohjustetaan leivinpaperilla ja 3/4 taikinasta painellaan vuoan pohjalle ja taikinaa nostetaan painellen myös reunoille 2-3 cm.
Päälle valmistetaan mantelirouheesta massa.
Ainekset;
200 g mantelirouhetta
3 dl tomusokeria
1 valkuainen
1 rkl vettä
Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen ja tarvittaessa lisätään vettä, jos massa on liian kankeaa. Massa levitetään taikinapohjan päälle.
Lopusta taikinasta muotoillaan tortun päälle taikinaristikko. Oma taikinani oli sen verran löyhää, että pyöritin taikinasta ohuita pötkylöitä, jotka asettelin kakun päälle ristiin. Uunihan ne sitten kaunistaa omalla tavallaan.
Kakkua paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti