Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. marraskuuta 2022

Valkoinen joulu; punasävyinen ”paperipussi"tähti

 


Tämän paperipussitähden tein toisiinsa sointuvista punasävyisistä lahjapapereista.

Tein myös edellisjouluna tästä samasta paperista tähden ja koska se oli mielestäni valtavan kaunis, koetin jalostaa tähteä hieman pidemmälle. Viime vuoden tähdistä kerron täällä.

”Paperipussit” tein leikkaamalla ja liimaamalla paperinpalat pussin muotoon. Tällaiseen itsetehtyyn pussiin on melko työlästä tehdä sivuun laskoksia, joten pussit eivät veny ja jousta ja sen vuoksi yksinkertaisia pusseja pitää olla enemmän kuin pusseja, joissa on reunalaskokset. Tällaisesta pussista jää myös pois laskoksista syntyvät sakarat, joten tähden muotokin on yksinkertaisempi.


Leikkasin pussien avoimet päät sakaroiksi.

Tähän tähteen käytin 14 pussia, mutta kokoonsa nähden ne riittivät juuri ja juuri… Kyse oli kuitenkin jämälahjapapereista, joten enempää pusseja en pystynyt tekemään. 😅

Pussit liimataan toisiinsa keskeltä ja alareunasta, samoin kuin aiemmin tekemässäni turkoosissa tähdessä. Ohje on täällä. Lopuksi ensimmäisen ja viimeisen pussin kyljet kiinnitetään toisiinsa, jolloin pussit muodostavat kolmiulotteisen tähden.


Keskelle tähteä tein laskosympyröitä. Ympyrät tein laskostamalla pitkän paperisuikaleen ja liimaamalla sen reunoistaan yhteen, siten että laskostettu paperisuikale muuttuu lieriöksi. Tämän jälkeen ”ompelin” langan laskoslieriön toiseen reunaan ja lankaa kiristämällä sain lieriön reunan supistumaan ympyrän keskipisteeksi. Tällä tyylillä sain jotenkin sievemmän laskosympyrän, kuin tavalla, jossa laskostettu paperisuikale taitetaan kahtia, kiinnitetään keskeltä nitojalla, avataan ja yhdistetään reunoistaan ympyräksi. Varmaan kuitenkin vain harjoituksen puutetta…


Laskosympyrät liimasin päällekkäin tähden keskustaan. 

Vaikka pussin suut ammottavatkin äärimmilleen venytettynä, on tässä kuvioinnissa ja värissä jotain varsin lumoavaa 😊







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti