Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 2. marraskuuta 2022

Kinkku-ananas-homejuustopiirakka


 Kinkku-ananas-homejuusto - hyväksi havaittu makuyhdistelmä.

Tällaiset suolaiset piirakat ovat siitä mainioita, että niihin voi upottaa lähes mitä tahansa aineksia, jotka uhkaavat mennä vanhaksi ja pilaantua. 

Ohjeella saa tehtyä n.30x30cm pellillisen piirakkaa. 

Piirakkapohjan ainekset;

2 dl perunamuusijauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

200g voita

2 dl kylmää vettä

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja nypitään joukkoon voi. Kylmä vesi lisätään muruseokseen ja ainekset sekoitetaan nopeasti taikinaksi. 

Taikina kaulitaan ja painellaan leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että reunoille nousee taikinaa 1-1,5cm. Muotoiltu taikina siirretään kylmään lepäämään.

Täyte:

200g kinkkua

1 tlk pieniä ananaspaloja

1/2 pkt sinihomejuustoa

2 prk kermaa (ruokakerma, kuohukerma…)

4 kananmunaa

1/2 tl suolaa

Mustapippuria

Kinkkusuikaleet (tai kuutiot) ja ananakset levitellään tasaisesi pohjan päälle. Kerma ja kananmunat sekoitetaan hyvin yhteen ja maustetaan seos.

Munaseos kaadetaan tasaisesti pohjan päälle ja lopuksi pintaan murustetaan homejuusto.

Ruokahävikin välttämiseksi lisäsin tuon perussetin lisäksi piirakkaan pitkään jääkaapissa leivän päällisiksi olleet meetwursti- ja kinkkuleikkeleet sekä raastoin juustonkannikan. Korvasin myös toisen kermapurkin ylipäiväisellä ranskankermalla. Ja maku vain paranee… 

Piirakkaa paistetaan 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Valtavan hyvää suolaista piirakkaa! 😋




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti