Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Kardemummalla maustettu mustikka-valkosuklaamoussekakku isänpäiväksi

 

Niin vaikka on syksy ollut ihan liian kiireinen ja kiireet ja työntäyteiset päivät, illat ja viikonloput tulevat jatkumaan jouluun saakka, pitää isänpäivänä sen verran seisahtua, että kakkukahvit juodaan.

Tänä vuonna tein pienen moussekakun, jonka maku otti ja yllätti muiden lisäksi myös itseni. Nyt oli nimittäin maut ja mausteet kohdillaan!



Ohjeen määristä valmistuu kaksi, halkaisijaltaan n. 18 cm kakkua.

Pohjan ainekset;

350g kaurakeksejä

150g voita

2 tl vaniliinisokeria

1 tl kardemummaa

Murskatut keksit, mausteet ja sulatettu voi sekoitetaan yhteen. Keksimassa painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täytteiden ainekset;

6 dl kermaa

1 tlk maitorahkaa

Noin 2 dl mustikoita

Sokeria

1tlk sitruunarahkaa

200 g valkosuklaata

8 liivatelehteä tai vastaava määrä liivatejauhetta

Kerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja jaetaan kahtia. Toisesta puoliskosta tehdään kakun lila mustikkakerros ja toisesta puoliskosta kakun valkoinen valkosuklaakerros.

Kermaan sekoitetaan maitorahka ja maustetaan seos sokerilla. Mustikkakerrokseen käytetään 2/3 liivatteista. Liivatteet sulatetaan liivatteen ohjeen mukaan ja sulatetut liivatteet sekoitetaan mustikoiden joukkoon. Mustikat lisätään kermarahkaan ja seos kaadetaan keksipohjan päälle. Kakku nostetaan viileään  (tai pakastimeen) siksi aikaa kun valmistetaan valkosuklaakerrosta.

Suklaa sulatetaan vesihauteessa. Sitruunarahka sekoitetaan pienissä erissä sulan suklaan joukkoon ja lopuksi mukaan sekoitetaan nopeasti (mahdollisesti uusintalämmityksen vaatinut) liivateneste. Suklaa - rahkamassa käännellään pienissä erissä kermavaahtoon.

Mustikkakerroksen olisi hyvä ehtiä hieman hyytyä, ennen kuin valkoinen kerros asetellaan sen päälle. Siksi ei haittaa, vaikka valkoisen kerroksen tekemisessä ei pidä kiirettä. Valkoinen kerros on sen verran tönkköä tavaraa, että sitä ei voi valuttaa mustikkakerroksen päälle, vaan sen joutuu lusikoinaan ja tasoittamaan. Jos mustikkakerros ei ole tarpeeksi hyytynyt, se antaa painellessa periksi ja valkoinen kerros ”uppoaa” siihen liikaa ja kerrokset sekoittuvat.

Kakun annetaan hyytyä viileässä vähintään seuraavaan päivään. 

Koristelin kakun vielä mustikkamehulla värjätyllä kermavaahdolla ja koristerakeilla.

Kardemumman ja mustikan yhdistelmä toimii jälleen kerran. 😋 Kakun sisus on kuin liukuvärjätty.

Onnea jokaiselle isälle ❤️





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti