Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 18. marraskuuta 2022

Valkoinen joulu; monikerroksinen "paperipussi"tähti

Joulu on minulle yksi vuoden tärkeimmistä ajankohdista. Se on taitekohta, jonka jälkeen pimeä ja ankea syksy taittuu kevään ja valon suuntaan. 

Tämä vuosi on ollut minulle kaikella tapaa raskas. Alkuvuoden sairastelu ja koko kevään kestänyt toipuminen ovat johtaneet siihen, että vuoden loppua kohti kiireet ovat vain lisääntyneet. Tahto saada maailma valmiiksi aiheuttaa kiireen töissä, opiskeluissa ja vapaa-ajalla. Välillä ei oikein tiedä, että mihin sitä pitäis revetä, että ehtii. Huomasin kuitenkin, että jos en nyt ala nipistää edes pieniä hetkiä, jolloin keskityn joulun valmisteluun, muuttuu joulukin ihan tavalliseksi viikonlopuksi. Sitä en todellakaan halua ja siksi koetin järjestellä asioita mielessäni uudestaan ja aloitin joulun ja joulumielen valmistelun pienillä askarteluilla 😊

Käytin tämän tähden tekoon tumman turkoosin lahjapaperisetin papereita. Paperi on kiiltävää ja liukaspintaista, joka aiheutti sen, että erikeepper-liima otti kuivuakseen todella pitkän ajan.

Paperipussit tein leikkaamalla paperista neliöitä, jotka taittelin ja liimasin ”pusseiksi”. Tähän tähteen valmistin 18 pussia.

Pusseihin leikkasin V:n muotoisen suuaukon kuviosaksilla.

Pussit liimasin alareunastaan ja keskeltä toisiinsa kiinni. Kaikki yhteen. Läjäksi.

Kun liima on kuivunut, pyöräyttämällä ensimmäisen ja viimeisen pussin vapaat reunat yhteen, pusseista muodostu kolmiulotteinen tähti.

Vekkiympyrät tein taittelemalla pitkät paperisuikaleet n. 1,5cm vahvuisille laskoksille ja liimaamalla ne päistään yhteen siten, että laskospaperista muodostuu lieriö. Lieriön toiseen päähän ompelin kiristyslangan, jota kiristämällä lieriön toisesta reunasta tulee ympyrän keskusta.


Eri kokoiset laskosympyrät kiinnitin liimaamalla tähden keskipisteen päälle.

Eihän tuo kovin jouluinen väri ole, mutta omalla tavallaan kaunis lopputulema. Ja ennen kaikkea, tästä käynnistyvät joulun valmistelut 😊 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti