Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 20. marraskuuta 2021

Valkoinen joulu: paperipussitähdet

Näyttävät jouluiset paperitähdet syntyvät varsin helposti ja niitä voi askarrella vaikka yhdessä lasten kanssa. Materiaaliksi tarvitsee vain paperisia pusseja, liimaa, pari klemmaria ja ripustuslangan sekä neulan langan kiinnittämiseen. 

Tähden voi ripustaa sellaisenaan tai ryhmänä kattoon, ikkunaan, peiliin, seinälle, oveen... Erilaisista pusseista tehdyistä tähdistä saa sommiteltua oman tyylinsä mukaisia, räsikyvän värikkäitä tai harmonisia tähtiryhmiä. 🤩

Pusseja tarvitaan yleensä 7- 9 kpl / tähti. Määrän riittävyyttä / tähden lopullista ulkonäköä voi testata pusseja liimatessa. 

Pussit asetellaan päällekkäin, kaikki samoin päin ja samaan suuntaan ja ne liimataan T;n muotoisella liimauksella toisiinsa kiinni pussin alareunasta vaakasuoraan sekä keskeltä pussia pystysuoraan. Kuva alla.

Kun kaikki pussit on liimattu yhteen, leikataan pussinipun avonaiseen päähän kulma, josta tulee tähden sakarat. Sakaran kulmaa muuttamalla myös tähden ulkomuoto muuttuu. 

Pussinippu saattaa olla sen verran paksu, että kaikki pussit ei leikkaannu kerralla, joten sakara pitää mahdollisesti leikata osissa. Osaan pusseista leikkasin sakarat vielä pussien ollessa irrallaan, koska se tuntui lopulta helpommalta.

Jos pussit ovat hyvin leikkaantuvasta paperista valmistettuja, sakaran voi leikata kuviosaksilla, mikä antaa tähdelle taas hieman erilaista ilmettä.

Kun kaikki pussit on liimattu pinoon ja liima on kuivunut, pyöräytetään pusseista ympyrä, eli alimman ja ylimmän pussin liimaamattomat kyljet vedetään toisiaan vasten niin, että pussien liimatusta alapäästä tulee tähden keskiö.

Jos tähteä kootessa ensimmäisen ja viimeisen pussin kiinnityksen toisiinsa hoitaa liimaamisen sijaan esim. klemmarilla (joka ei erotu kokonaisesta tähdestä oikeastaan lainkaan), tähden säilyttäminen on helppoa vain klemmarit purkamalla.

Nämä tähdet tein erilaisista paperisista lahjapusseista sekä voipaperisista eväspusseista. Ja vaikka valkoinen on yleensä se lempivärini, ihastuin kyllä tuohon punasävyiseen, kukkakuvioiseen tähteen 😍





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti