Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 30. marraskuuta 2021

Valkoinen joulu; piparkakkutalo

Välillä on tullut niitä jouluja, että en ole tehnyt lainkaan piparkakkutaloa ja ihan selkeästi jotain jää silloin uupumaan. Minun jouluni alkaa piparkakkutalon värkkäämisellä.

Tämän vuoden piparkakkutalon koristelussa halusin käyttää kuviokaulinta ja siitä se ajatus sitten eteni omaa rataansa…

Ainoa paikka, missä kuviokaulittua pintaa voisi näkyvänä pintana hyödyntää, on oikeastaan katto. Siksi ajattelin tehdä taloon mahdollisimman laajan katon, toisin sanoen taloon tulisi mahdollisimman jyrkkäharjainen katto ja korkeat lappeet. Päätyseiniin tein loivat kaaret, joilla taloon saa myös hieman normaalista poikkeavaa tunnelmaa.

Talon kaavat piirsin ruutupaperille, jolloin seiniin saa takuuvarmasti suorat kulmat ja muutoinkin mittasuhteet pysyvät paremmin hanskassa.

Taloihin käytän yleensä ostotaikinaa, koska itse tehty taikina turpoaa uunissa hallitsemattomasti ja itse tehdyn taikinan käyttö taloon (joka meillä jää aina syömättä…) on suoranaista tuhlaamista.

Ikkunat, niiden alla olevat kukkalaatikot, oven, katon pinnat ja kävyt tein sokerimassasta jo aiemmin, koska niiden on hyvä hieman kuivahtaa ennen kiinnittämistä. Apuna minulla oli kuviokaulimen lisäksi erilaisia silikonimuotteja.

Talon osien liimaamisessa käytin teflonpannulla sulatettua sokeria. Sokerimassakoristeet kiinnitin pikeerillä. 

Tänä vuonna kokeilin päällystää myös talolle tekemäni alustan täysin pikeerillä. Sinänsä ihan mukava tyyli tämäkin. 😊

Annoin kiinnitysten kuivahtaa seuraavaan päivään, ennen kuin jatkoin koristelua.

Loput koristelut tein valkoisella ja vihreällä pikeerillä sekä erilaisilla koristerakeilla ajatuksella more is more!


Tällaisen talon tekemiseen  kuluu aikaa useita tunteja. On silti hienoa haastaa itsensä aina uudestaan ja on hienoa kokeilla uudenlaisia koristelutyylejä. Ja lähes aina, kuten tänäkin vuonna sattui myös pieniä mokia ja aina ei virheiden peittäminen ole edes mahdollista 🤭 Mutta ihan selkeästi jonkinlaista kehittymistäkin näiden vuosien aikana on tapahtunut. 

Harjakaisten aika 😊


Aiempien vuosien piparkakkutaloistani tarinoin täällä 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti