Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 17. joulukuuta 2021

Valkoinen joulu: Pienet ikikuuset ikkunalla

Kävin marraskuussa sisutus Kokonissa ja sieltä ostin kaksi ihanaa rustiikkista saviruukkua. Näin silmissäni ne keittiön ikkunalla. Mielikuvassa ruukuissa oli vihreät joulupuut, sammaleesta tai havusta valmistetut. 

Mutta kun asiaa mietin, huomasin, että en missään välissä ehdi niihin sammal"kuusia" valmistamaan ja siksi alkoi ruukkuihin sopivien ikipuiden etsintä. Ikipuissa on sekin etu, että saan samat ihanuudet sitten myös tulevina jouluina esille pelkällä varastoimisen vaivalla.

Nettikauppojen valikoimissa esiin nousi erilaisia ja eri kokoisia puita. Hinnatkin vaihtelivat ja pelkän kuvan ja numeroina ilmoitetun korkeuden perusteella oli vaikea kuvitella, minkä kokoinen puu olisi sopiva ruukkuun. Lopulta päädyin Willa Weisten lumihurrettuun kuuseen, jota löytyi edullisimmalla hinnalla ihan lähimarketista. Puu oli istutettu sievään ruukkuun jo valmiiksi, mutta tällä kertaa sen sievyys oli sivuseikka.

Kaupassa kiersin ja etsin ja etsin ja kiersin. En saanut mistään silmääni netissä näkemääni puuta, mutta myymäläsaldon mukaan niitä piti kaupassa kyllä olla.

Ja sitten tajusin. Näitä puita oli kyllä ripoteltu somistukseen siihen jouluosastolle, mutta ne näyttivät ihan toisenlaisilta kuin näkemissäni kuvissa. Kun nämä puut on varmaan tulleet tiukoissa paketeissa kaupan hyllylle, ne ovat menneet suppuun ja eivät olleet lainkaan niin näyttäviä, kuin mainoskuvissa. Tämän tunnistuksen jälkeen löysin viimein oikeat puut mukaani.

Kotona käsittelin puut ronskein ottein. Vääntelin oksat oikeaan asentoon ja taisipa siinä joku oksa saada osakseen niin paljon taivutusta, että kiinnitys petti, mutta kuumaliima korjasi tilanteen.

Ero on aika merkittävä.


Ja juuri tällaiset puut minä ikkunalleni halusinkin. 😍



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti