Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Herkkä servettiruusukranssi ystävälle

Minulle on vuosien saatossa kertynyt monenmoisua servettejä yllin kyllin ja jostain päästä niitä piti nyt ruveta tuhoamaan. Tai siis niille piti keksiä käyttöä, kun kahvikupin kylkeen en niitä ehdi sitä mukaa taittelemaan, kun jo uusia ostan. Olen askarrellut suodatinpusseista ruusuja ja kransseja jos jonkin näköisiä ja ajattelin kokeilla samaa ruusutekniikkaa nyt näihin servetteihin.

Leikkasin serveteistä sen kokoisia ympyröitä, että isommasta lautasliinasta niitä tuli aina neljä ja kahviliinasta kaksi. Leikkasin ympyrät taittelemattomasta ja avaamattomasta liinasta, eli servetti oli ”perusmuodossaan”. Servetistä rutisteltu ruusu on melko ilmavan näköinen, kun jos kaikki servetin kerrokset saa toisistaan erotettua, niitä kun on yhdessä ruusussa kaikkineen 12 kpl! 😳

Servettiruusut olivat kyllä melko työläitäkin tehtäviä, enkä ihan perään ole tällaista tekemässä uudestaan...Siinä alkoi jo usko loppua, kun ruusuja piti kuitenkin olla melkoinen läjä tällaiseen 25cm kranssipohjaan.

Aukaistut ruusut liimasin siis styroksiseen kranssipohjaan kuumaliimalla. Nyt kun olin taitellut ruusuja kolmesta erivärisestä servetistä, liimasin kunkin värin ruusut aina kerralla paikoilleen. Näin sain levitettyä tasaisesti eri värejä ympäri kranssia.

Taustan viimeistelin kartongista leikkaamallani hieman kranssia suuremmalla renkaalla, jonka liimasin paikoilleen. Samalla liimasin rautalangasta kääntelemäni ripustuslenkin kartongin taakse.

Lopuksi liimasin kranssiin ohuen helminauhan ja vaikka kranssissa on ripustuslenkki, sidoin kranssin ympärille nauhan, josta kranssin voi ripustaa.

Servettien valkoisista  kerroksista johtuen kranssin yleisilme on vaalea ja väritys on hento ja läpikuultava.


Hyvää tulevaa ystävänpäivää ❣️


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti