Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. helmikuuta 2021

Paahdetut kirsikkatomaatit

Tomaatti on ylettömän hyvää lämpimänä ja esim. grillissä kypsennettynä. Siitä tulee makea, maukas, mehukas ja vielä terveellinenkin herkku. 

Olen hieman allerginen tomaatille, mutta olen huomannut, että kypsennetystä tomaatista ei tule niinkään oireita, vaan ongelmia syntyy ainoastaan tuoreista tomaateista. Jollain tapaa myös lajikkeella ja viljelytavallakin on tässä suhteessa kyllä merkitystä.

Paahdetuista tomaateista mainitsi minulle veljeni ja lähdin sen perusteella reseptiä testaamaan. Alkuperäinen ohje sivulta soppa 365.

500g kirsikkatomaatteja

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl balsamiviinietikkaa

Timjamin oksia 

Suolaa

Mustapippuria

Puolitin tomaatit ja sekoitin pellillä kaikki ainekset yhteen. Tomaatteja paahdetaan 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.



Nämä tomaatit maistuvat herkuilta ihan tällaisenaan, niitä voi käyttää aterian lisukkeena tai salaateissa tuoreen tomaatin sijasta. Itse suosin juurikin salaattien osana. Varsinkin jos salaattiin tulee joku muukin lämmin osa, esim. kanaa, tomaatit voi lisätä salaattiin myös lämpiminä.


Olen testannut tämän reseptin myös kuivatulla timjamilla ja vaikka lopputulos ei varsin sama olekaan, niin tuoreen timjamin voi korvata myös kuivatulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti