Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Daim juustokakku

On aika helmikuun alun syhttäreiden ja juhlakalun toiveesta kakun mauksi valikoitui Daim.

Vaikka Diggestive on ehdoton oma suosikkini pohjassa, tein pohjan tällä kertaa kaurakekseistä.

 

Pohjan ainekset;

n. 250 g keksejä murskattuna

100 g sulatettua voita

 

Pohjustetaan 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulatettu voi sekoitetaan keksimurun joukkoon ja muru painellaan vuokaan.

 

Päällisen ainekset;

3 kpl Daim-suklaapatukaa (isoja)

5 dl kermaa

1 pkt. 175 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk (200g) ranskankermaa 

6 liivatelehteä (tai 3 tl liivatejauhetta)

n. 0,5 dl maitoa

300 g maitosuklaata

(rakeista kaakaojauhetta)

2 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria (tai esim. muscovadosokeria)

 

4 dl kermaa vatkataan kiinteäksi vaahdoksi. Tuorejuusto notkistetaan ja juusto ja ranskankerma sekoitetaan kermavaahtoon.Liivatelehdet liotetaan ja sulatetaan pieneen määrään lähes kiehuvaa maitoa. Jäähdytetty liivateseos sekoitetaan ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen kermaseokseen. 100g suklaata sulatetaan ja suklaa sekoitetaan kermaseokseen myös ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen. Kaksi Daim patukoista murskataan pieneksi muruksi ja murut sekoitetaan kermaseokseen. Itse tehostin suklaan makua ja murumaisuutta sekoittamalla massaan vielä n. 0,5 dl murumaista kaakaojauhetta.

Massa levitetään keksipohjan päälle ja kakku laitetaan pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

Kun kakku on jäätynyt, tehdään päällyste ja kinuskia laitettaessa kakku saisi mieluusti olla vielä lähes jäinen, että kinuski ei sekoitu levitettäessä kakun vaahtoainekseen (Ideana tässä myös se, että kohmeista kakkua on helpompi käsitellä, kun reunoja käsitellään)

Kerma ja fariinisokeri yhdistetään paksupohjaisessa kattilassa ja keitetään seosta niin kauan, että se muuttuu tahmeaksi kinuskiksi. Jäähtynyt kinuski levitetään jäisen kakun päälle.

200 g maitosuklaata sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä kerman (1dl) kanssa niin, että seos on tasaista ja kiiltävää. Jäähdytetään seos.

Murskataan viimeinen Daim patukka.

Kun kakku on sulanut pinnastaan, otetaan vuoan reunus pois ja kakun reunaa pyöritellään daim murskeessa. Mursketta voi painella reunoille myös käsin, mutta itse huomasin pyörittelyn (hankaluudesta huolimatta) olevan tehokkaampi ja siistimpi tapa. 

Tämän jälkeen suklaaganache levitellään kakun päälle niin, että  se saa vaikka hieman valahtaa reunojen yli ja pintaan tulee runsaasti suklaata (kuten patukoissa)

Loput Daimmurskeesta ripotellaan kakun päälle. Sen kummempia koristeluita en nähnyt tarpeelliseksi tämän kakun suhteen.

Lopputulos on suklainen ja vähän överimakea kakku, joka kyllä pääsi jatkoon! 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti